ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Κηφισός: Τι πρέπει να γίνει για να έχει λιγότερη κίνηση

2021-11-10

Πώς θα μπορούσε σε εύλογο χρονικό διάστημα να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί που αναγκάζονται να μετακινηθούν μέσω της Λ. Κηφισού.

Για γερά νεύρα η κίνηση στον Κηφισό", "κόλαση στον Κηφισό", "με υπομονή θα πρέπει να οπλιστουν οι οδηγοί που κινούνται αυτήν την ώρα στον Κηφισό". Φράσεις που οι δημοσογράφοι χρησιμοποιούν καθημερινά, πρωί και απόγευμα, για να περιγράψουν την αδιανόητη ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται σε έναν από τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου που συνδέει το Φάληρο με τη Μεταμόρφωση, τη Λεωφόρο Κηφισού.

Το πρόβλημα με το σχεδόν μόνιμο μποτιλιάρισμα στον συγκεκριμένο άξονα είναι διαχρονικό και σοβαρό, όσο κι αν η Ελληνική Αστυνομία με πρόσφατο tweet προσπάθησε να το διασκεδάσει..

Με δεδομένο ότι την εποχή του διακτινισμού και των ιπτάμενων αυτοκινήτων πιθανότατα δεν θα την προλάβουμε, ρωτήσαμε συγκοινωνιολόγους και πολεοδόμους τι θα μπορούσε να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα και χωρίς να χρειαστεί να γκρεμιστεί η Αθήνα, για την αποσυμφόρηση του Κηφισού.

Σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο-πολεοδόμο καθηγητή του ΕΜΠ Θάνο Βλαστό "το πρόβλημα ξεκινάει γιατί η Αθήνα χρησιμοποιεί πάρα πολύ αυτοκίνητο την ώρα που δεν έχει το επαρκές οδικό δίκτυο για να το χωρέσει. Δεν υπάρχει επίσης ένας ευρύς δακτύλιος, ένας μεγάλος περιφερειακός ο οποίος θα επέτρεπε σε ένα μέρος του όγκου των αυτοκινήτων να διοχετευθεί εκεί. Για παράδειγμα εκεί που είναι ο Υμηττός, υπάρχει η περιφερειακή αλλά για το βόρειο τμήμα. Εκκρεμεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα είναι η συνέχεια της περιφερειακής μέχρι τον Άλιμο. Αν είχε φτιαχτεί τότε θα είχαμε έναν δεύτερο Κηφισό από την άλλη πλευρά και θα μπορούσε να πάρει ένα μέρος του όγκου των αυτοκινήτων".

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Κατά τον Θανάση Τσιάνο, γενικό γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το πρώτο και κύριο που θα πρέπει να γίνει είναι σωστή διαχείριση του υφιστάμενου οδικού τμήματος και η άμεση απομάκρυνση των οχημάτων που παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη ροή της κυκλοφορίας.

"Επειδή γίνονται καθημερινά διάφορα συμβάντα με ακινητοποιημένα οχήματα για διάφορους λόγους, θα ήταν σκόπιμο να υπάρχει άμεση παρέμβαση οδικής βοήθειας ώστε να απομακρύνονται πολύ γρήγορα. Και αυτό θα πρέπει να γίνει σε συντονισμό με την περιφέρεια και με την αστυνομία" λέει ο κ. Τσιάνος στο Magazine και εξηγεί:

Περισσότερα εδώ:

https://www.news247.gr/sunday-edition/kifisos-ti-prepei-na-ginei-gia-na-echei-ligoteri-kinisi.9418591.html


googlecb95eb597669a27b