ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Κι όμως, έχει δίκιο η Κατερίνα Στεφανίδη άρθρο του Σωτήρη Γεωργίου

2021-12-29

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταπιάνεται με τον αθλητή της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ και καταθέτει την αιρετική του άποψη, δικαιώνοντας την Κατερίνα. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου. 

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία. Ένας χαμός έγινε! Αρχικά με τις δηλώσεις της Κατερίνα Στεφανίδη και στη συνέχεια (κλασικά) στα σόσιαλ μίντια. Με τι; Με το θέμα τού ποιός βγήκε αθλητής της χρονιάς. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε την αποψή μας και επειδή εγώ δεν κρύβομαι θα την πω ασφαλώς δημόσια και γραπτώς όπως την κατέθεσα και στα δικά μου κοινωνικά δίκτυα. Και ασφαλώς θα συμφωνήσω ειδικά στο θέμα του αθλητή της χρονιάς με την Κατερίνα και μπράβο της που μιλά αν και ήξερε ότι θα στοχοποιηθεί. Και εγώ λοιπόν μπασκετικός είμαι, αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει και καλά να προωθούμε με οποιοδήποτε τρόπο το αθλημά μας ; Όχι βέβαια. Ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να είναι αντικειμενικός.

Γιατί έχει δίκιο η Κατερίνα

Όταν ρωτήθηκε η γνώμη μου, ασφαλώς και χωρίς συζήτηση είπα ότι αθλητής της χρονιάς είναι ο Μίλτος Τέντογλου. Μιλάμε για έναν άθλο που πέτυχε στην Ολυμπιάδα. Καταρχάς έχουμε χάσει νομίζω την μπάλα. Έχουμε καταλάβει τι σημαίνει Ολυμπιάδα; Τι σημαίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες; Συγκρίνουμε το μπάσκετ και δη το επαγγελματικό μπάσκετ και το ΝΒΑ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Μεγάλο λάθος.

Όταν έχεις Ολυμπιάδα δεν ασχολείσαι με κάτι άλλο. Επίσης άλλο παίζω σε ομάδα και σε ομαδικό άθλημα και άλλο μόνος μου σε ατομικό άθλημα. Ο Γιάννης μας έκανε περήφανους που ένας Έλληνας παίκτης είναι στο κορυφαίο επίπεδο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Οδήγησε τους Μπακς την ομάδα του στον τίτλο μετά από 50 χρόνια. Αλλά κατ΄εμέ δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που πετυχαίνει ένας αθλητής σε μια Ολυμπιάδα. Και ειδικά σε ατομικό άθλημα. Δηλαδή τι άλλο να κάνει ο Μίλτος Τέντογλου για να βγει αθλητής της χρονιάς; Καλά όχι ότι θα κάτσει να σκάσει,άλλωστε ξέρει την αγάπη του κόσμου.

Όταν παλεύεις μόνος για την κορυφή

Γενικώς για μένα δεν μπορεί να συγκριθεί η επιτυχία ενός αθλητή που παλεύει μόνος του για να μπορέσει να φέρει ένα μετάλλιο στην πατρίδα και δη σε ένα άθλημα που δεν μας πηγαίνει όπως λέμε και άλλες χώρες έχουν την πρωτοκαθεδρία. Μάλιστα ο Τέντογλου τα σάρωσε όλα σε όλα τα επίπεδα την χρονιά που μας πέρασε και έφερε στην πατρίδα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κάποτε έπεφταν τα τείχη γι αυτό στην υποδοχή.

Μιλάμε για παιδιά που παλεύουν πολλές φορές από το υστερημά τους για να κάνουν την προετοιμασία τους και με απίστευτες θυσίες σε επίπεδο να μην έχουν τα βασικά. Καμία σύγκριση με τον επαγγελματικό αθλητισμό και βασικά με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που έχεις όλες τις ανέσεις και πακτωλό εκατομμυρίων για να είσαι ο καλύτερος. Γενικά δεν συγκρίνεται για μένα το ξαναλέω, τίποτα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κανένα ομαδικό άθλημα με το μπάσκετ που έχεις και 10-15 συμπαίκτες για να πας στην κορυφή όσο καλός και αν είσαι που είναι ο Γιάννης.

Δεν συγκρίνεται ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ..!

Και δεν συγκρίνεται ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για την πατρίδα με τίποτα άλλο και καμία επιτυχία στον επαγγελματικό αθλητισμό που ...σφυρίζουν τα εκατομμύρια και οι ανέσεις όταν ο αθλητής που εκπροσωπεί την χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες παλεύει με αντίξοες συνθήκες για να πάει εκεί. Και ο Γιάννης ασφαλώς πάλεψε ανάλογα στην αρχή της καριέρας του αλλά τα δεδομένα πλέον είναι παντελώς αντίθετα .

Όπως και να έχει καμαρώνουμε και για τον Γιάννη και για τον Μίλτο και για όλους τους Έλληνες. Ο καθένας έχει την αποψή του για το τυπικό του καλύτερου αθλητή που δεν λέει ίσως και πολλά στην τελική. Και στην τελική μιλάμε για μια χώρα που για παράδειγμα δεν έχει καταλάβει πχ και δεν τιμά ανάλογα το πόλο σε ένα ομαδικό άθλημα που έχει φέρει πχ μακράν περισσότερες επιτυχίες από το αγαπημένο μου μπάσκετ. Αλλά όχι ρε παιδιά.

Στο πόλο με ...φραγκοδίφραγκα πεινάνε πολλές φορές τα παιδιά για να πάνε Ολυμπιάδα και να τιμήσουν την πατρίδα και εμείς και σαν κλάδος και λυπάμαι πολύ γι αυτό, ασχολούμαστε με την προβολή μόνο των ομάδων που πουλάνε και ανάλογα και των παικτών τους εκεί σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ; Όσον αφορά τη δήλωση για τη Σάκκαρη, που έκανε η Κατερίνα, μιας και δεν είχαμε και κάποια μεγάλη επιτυχία από τις αθλήτριες της Ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, θα διαφωνήσω.

Το τένις είναι σαφώς επαγγελματικό αλλά από ένα σημείο και μετά και απαιτεί πολλές θυσίες επίσης μέχρι να φτάσεις σε ένα σημείο που θα λαμβάνεις. Και στο τένις είναι μεγάλη έκπληξη να φτάσει στην κορυφή σχεδόν ένας Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια, πολύ σπάνιο. Και είναι μεγάλη επιτυχία πράγματι καθώς δεν αρκεί ένας αγώνας. Στην τελική καλά να είναι όλα τα παιδιά και να τιμούν την πατρίδα με κάθε τρόπο και να την διαφημίζουν! Οι συζητήσεις δεν είναι για να τσακωνόμαστε, απλά διάλογο κάνουμε όλοι μας. Καλή χρονιά να έχουμε!

Πηγή:

https://www.overfm.gr/ki-omos-exei-dikio-i-katerina-stefanidi/