ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Παραβάσεις- Ο Πατέρας του Αύγουστου Στρίντμπεργκ

2022-03-19

Η σειρά των Παραβάσεων -του θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)- επέστρεψε στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ από τον Φεβρουάριο του 2022.
Τρεις γυναικείες σκηνοθετικές φωνές καταπιάνονται με τρία θεατρικά κείμενα-σταθμούς που θέτουν στο επίκεντρο την μητρότητα/την μητέρα και την συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία.
Την Κυριακή 20/03/2022 την σκυτάλη παίρνει η Μαρία Μαγκανάρη και επιχειρεί μια ανάγνωση ενός από τα πιο επιβλητικά σύγχρονα δραματικά έργα, του Πατέρα του Όγκουστ Στρίντμπεργκ.
Η σύγκρουση ανάμεσα στην μητέρα και τον πατέρα της Βέρθας, με αφορμή την ανατροφή και την μόρφωση της κόρης τους είναι εξοντωτική.
Για το ενδιαφέρον της απεικόνισης της πάλης ανάμεσα στα δύο φύλα, που καταλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην δραματουργία του Στρίντμπεργκ συνολικά, σημειώνει ο Άγγελος Τερζάκης:
«Η γυναίκα θα ασκήσει πάνω στη ζωή του Στρίντμπεργκ μια αλλόκοτη και αντιφατική έλξη. Έβλεπε στην πάλη άντρα - γυναίκας μια στοιχειακή αναμέτρηση, η οποία παίρνει διαστάσεις φυσικού νόμου.»


Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γιώργος Γάλλος, Βίκυ Κατσίκα, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Μαγκανάρη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Δημήτρης Ντάσκας.
Προσφερόμενες υπηρεσίες: Η παράσταση πραγματοποιείται με Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Κυριακή 20/03 | 17.00
ΦΑΡΟΣ


Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
• διαδικτυακά στον ιστότοπο Ticket Services
• τηλεφωνικά: 210 7234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων)
Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ

googlecb95eb597669a27b