ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Καπνισμα και στοματικη υγεια αρθρο από την Οδοντίατρο, Dr. Μαρία Κ. Αγραπίδου DDS -(Dr. medic stomatolog)

2021-05-28

Οι περισσότεροι καπνιστές δεν θυμούνται γιατί άναψαν το πρώτο τους τσιγάρο. Οι καπνοβιομηχανίες προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα είμαστε πιο δυναμικοί , πιο αθλητικοί, πιο στυλάτοι, πιο ερωτικοί, χρησιμοποιώντας διαφημίσεις που προβάλλουν ένα πρότυπο και έναν τρόπο ζωής που όλοι θα ήθελαν, χωρίς ουσιαστικά να διαφημίζουν το ίδιο το προϊόν.

Λόγοι που καπνίζουμε

Οι περισσότεροι καπνιστές, καπνίζουν για να δείχνουν δυναμικοί, για να είναι κοινωνικά αποδεχτοί σε παρέες καπνιστών, την ώρα που διασκεδάζουν, από αμηχανία ή καμιά φορά ακόμη και από μοναξιά.Κάποιοι καπνίζουν από ευχαρίστηση (μετά από κάποια επιτυχία) ή για να παρηγορηθούν σε μια αποτυχία ή δύσκολη στιγμή της ζωής τους.Πολλοί καπνίζουν για να μην παχαίνουν και οι περισσότερες γυναίκες για την λειτουργία του εντέρου- κυρίως το πρωί σε συνδυασμό με καφέ.

Dr. Μαρία Κ. Αγραπίδου DDS -(Dr. medic stomatolog)
Dr. Μαρία Κ. Αγραπίδου DDS -(Dr. medic stomatolog)

Στο τέλος όμως - άσχετα με την αιτία που ξεκίνησαν το τσιγάρο - όλοι καπνίζουν από εθισμό στην νικοτίνη, μια από τις πιο εθιστικές ουσίες που γνώρισε ο άνθρωπος.

Τι περιέχει το τσιγάρο

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 4000 χημικές ουσίες. Οι πιο γνωστές είναι: περισσοτερα εδω https://speakfreely.gr/2021/02/03/%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/?fbclid=IwAR03zhGRxRiWrex3YOnGJrrOSIdGIn8QaBr9CsxCnzbmWwadkB8kmHE2b6I