ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Η τελική πραγματικότητα θα το δείξει!!-Άρθρο του κ.Γιάννη Μαραγκούλη

2022-01-09

Η τελική πραγματικότητα θα το δείξει!!!  

O Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα του υπαρκτού γεγονότος του κορονοιού έχει να αντιμετωπίσει και μία αξιωματική αντιπολίτευση που επιχειρεί με αμείωτη ένταση να υποβαθμίσει το κυβερνητικό έργο. Το δωρεάν μονοπωλεί στην αριστερή φαρέτρα, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για κοινωνική αναλγησία και έλλειψη σχεδιασμού.

Είναι πράγματι οξύμωρο να παρατηρείς μία δήθεν υπεύθυνη αντιπολίτευση να χρησιμοποιεί κατά κόρον συνθήματα και σλόγκαν που πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα. Είναι πράγματι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία να διαπιστώνεις μία αντιπολίτευση που χωρίς κανένα ίχνος σοβαρότητας θέλει να συμπαρασύρει την ελληνική κοινωνία στο αδιέξοδο, σαμποτάροντας τον μαζικό δωρεάν εμβολιασμό, ως κύρια ασπίδα εναντίον της πανδημίας. Ναι πράγματι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και ένα ρίσκο για όλους μας. Και τι θα γίνει εάν ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα? Οφείλουμε να βοηθήσουμε το εγχείρημα προς όφελος όλων μας και κυρίως των παιδιών μας , αρκεί να σταθούμε και εμείς συνεπείς στις οδηγίες των ειδικών. Για να κάνουμε την αρχή δεν φτάνει μόνο το κράτος τι κάνει για μας αλλά και εμείς τι κάνουμε για το κράτος. Ένα κράτος που έχει σταθεί αρωγός μέχρι σήμερα στο πολίτη με δωρεάν σελφ τεστ, με οικονομικές ενισχύσεις και αναστολές για τους εργαζομένους , με διαγνωστικούς ελέγχους και τα αριθμητικά στοιχεία και στατιστικά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 

Και συνεχίζει, αντίθετα με μία αντιπολίτευση που με δόσεις εθελοτυφλίας και άρνησης προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινωνία και μία ιδεολογική αναζήτηση με μοναδική πράξη την επίτευξη εκλογικών ποσοστών. Βέβαια λάθη θα γίνουν, θα υπάρξουν και λογικά σφάλματα και αστοχίες ,αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την συνεχιζόμενη προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός να αναχαιτίσει τον απρόβλεπτο παράγοντα που ακούει όχι μόνο στο κορονοιό αλλά και στην ενεργειακή ακρίβεια. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφορά ύφους του κυβερνητικού λόγου από τον αντιπολιτευτική αντίδραση.

Κατά μία παγιδευτική ,αλλά και αποκαλυπτική για τις προθέσεις όσων τα μεταχειρίζονται ,συγκυρία, το συντροφικό σύνθημα «δωρεάν» και το «προοδευτικό αντιδεξιό μέτωπο» σλόγκαν έχουν μία ετυμολογική παραλληλία. Το σύνθημα -συν+τίθημι- σημαίνει την επιδίωξη μίας συσπείρωσης ενώ το σλόγκαν -,προερχόμενο από τις πρώτες συλλαβές αρχαίων σκωτικών λέξεων- σημαίνει κραυγή συναγερμού και σήμα συγκέντρωσης σκορπισμένων στρατιωτών, και κατά επέκταση αριστερών ψηφοφόρων- κομματικών πελατών λόγω ΚΙΝΑΛ ,στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ότι κάνει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγω πανικού απέναντι σε ένα Κυριάκο Μητσοτάκη που απαντά στα συνθήματα και τα σλόγκαν με πράξεις και αλήθειες. Γίνεται λοιπόν ανάγλυφο, το πολιτικό φαινόμενο , πως, πίσω από τον αριστερό λόγο ξεπέφτουμε στην επιπεδοποίηση , την θολότητα και την σύγχυση ως προς την αντιμετώπιση του κορονοιού.

Σε αντιδιαστολή με μία κυβερνητική πολιτική διαχείριση των πραγμάτων που επιχειρεί έμπρακτα να δώσει απαντήσεις στην αμηχανία της κοινωνίας, να προφυλάξει την δημόσια υγεία με τόλμη να πάει μπροστά την χώρα, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά της . Άλλωστε στοίχημα της τωρινής ηγεσίας του τόπου είναι να μην αποτελέσει συνηθισμένος διαχειριστής της πολύπλευρης κρίσης και θλιβερός υπάλληλος της ιστορίας, όπως έγινε στην αριστερή κυβερνητική παρένθεση. Η τελική πραγματικότητα θα το δείξει!!!

Γιάννης Μαραγκούλης


Γιάννης Μαραγκούλης
Γιάννης Μαραγκούλης