ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ-Άρθρο του κ.Γιάννη Μαραγκούλη.

2022-01-22

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ....

Ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μία φορά αποδεικνύεται επαναστάτης της υπέρογκης ελπίδας, την οποία επιχειρεί απεγνωσμένα να εκμεταλλευτεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το να ζητά συστηματικά εκλογές αποτελεί προιόν, όχι μόνο του πανικού του παρατηρώντας τα ποσοστά του ,αλλά και το δεν μπορεί να πει κάτι καινούριο, να προτείνει, απέναντι σε μία κυβερνητική πολιτική που στηρίζεται στην ορθή στάθμιση των γεγονότων.

Η ποιοτική παράμετρος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέχει και μάλιστα σε μία δύσκολη χρονική στιγμή, σε συνδυασμό με το δείγμα των δημοσκοπήσεων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του ,δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην αριστερή παρέα που αρκείται σε μία φλύαρη σωτηριολογία και σε ένα θολό σχήμα καλών και προοδευτικών.. προθέσεων.

Υπάρχει σχετική, με το θέμα, μία ισπανική παροιμία ,ότι ο δρόμος προς την Κόλαση ,είναι στρωμένος με ευγενείς προθέσεις. Η αλήθεια αυτή γίνεται μεγαλύτερη στην πολιτική όταν οι προθέσεις της αντιπολίτευσης- κρυφές ή φανερές δεν αφορούν το άτομο στην μεταφυσική του υπόσταση αλλά ολόκληρο το λαό ,στην καθημερινότητα του και στο ιστορικό ή εθνικό του μέλλον. Δυστυχώς δεν κυβερνώνται οι τόποι μόνο με προθέσεις και με την αφελή επικοινωνιακή πρακτική ότι όλα θα γίνουν ,αρκεί να κυβερνήσει η αριστερά και να έλθουν οι σύντροφοι στην εξουσία. Παράλληλα αποσιωπά το γεγονός η Αριστερά ότι η λαική ετυμηγορία την οποία επικαλείται την έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης δοκιμάστηκε και κρίθηκε όπως θα κριθεί και η τωρινή κυβέρνηση όταν θα έρθει η ώρα..

Και η ειδοποιός διαφορά που θα κρίνει και το αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία δημοκρατική κυβέρνηση που έχει φιλοδοξία απλώς και μόνο ,να βρεθεί στο ύψος των χειροπιαστών περιστάσεων, ένα Έλληνα πρωθυπουργό που συνδυάζει ρεαλισμό, όραμα και χρηστότητα μέσα σε αδογμάτιστα πλαίσια και ένα Αλέξη Τσίπρα που με ένα αίσθημα ανασφάλειας, πολιτικής κατωτερότητας και ολοκληρωτικής ιδεολογικής διάθεσης προσπαθεί να μαζέψει τα κομματικά του ασυμμάζευτα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Και αδιάψευστος μάρτυρας όλων αυτών η ίδια η πραγματικότητα !!!!

Γιάννης Μαραγκούλης

googlecb95eb597669a27b