ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-Άρθρο του Γιάννη Μαραγκούλη

2022-07-21

« ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ τον άνθρωπο του ενός βιβλίου» έλεγαν οι Λατίνοι. Εννοούσαν τον φόβο και τον προβληματισμό που τους προκαλούσε ο άνθρωπος της μίας ιδέας και εκείνης θολής, ο άνθρωπος ακρωτηριασμένος ιδεολογικά, ο άνθρωπος του μίσους για τις ιδέες του άλλου. Στην πολιτική μας ζωή, το σύγχρονο λαικό αισθητήριο έχει συναρτήσει τον φόβο αυτό με τους διαβόητους πρασινοφρουρούς που παρόλο αλλάζουν χρωματικό πρόθεμα σήμερα παραμένουν κορυφαία παραδείγματα φανατισμού και εξαλλοσύνης παρασυρόμενοι από το πάθος της ιδεολογικής αγέλης και την άγνοια της σύνθετης πραγματικότητας.

 Όσο και να θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις και την προοδευτικότητα που λανσάρει οι σύντροφοι του μας θυμίζουν για ποιό λόγο κάνουν αντιπολίτευση και τι πραγματικά επιζητούν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γκρεμίζουν, να θολώνουν και να χωρίζουν τους πολίτες σε καλούς και κακούς, τους δικούς μας και τους άλλους, τα μαύρα πρόβατα και τους αποδιοπομπαίους τράγους... σε δημοκρατικές και μη δυνάμεις. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να παρατηρείς μία αξιωματική αντιπολίτευση που χρησιμοποιεί συστηματικά τα πάντα εργατικές τάξεις, θεσμούς, παιδεία, υγεία ,φυσικές καταστροφές, ασφάλεια, νέους όλα στον τορβά σαν τις κεφαλές της Μέδουσας με μοναδικό στόχο να δρουν παραπολιτικά.

Απορούμε πράγματι πολλές φορές που οι σύντροφοι ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και η πολιτική δεν είναι λόγια του αέρα αλλά η καθημερινότητα, είναι σύνθεση και όχι τυχοδιωκτισμός, είναι πρωτοπορία και όχι διάλυση, είναι τάξη και όχι αναρχία είναι νοικοκύρεμα και όχι μπάχαλο, είναι ουσία και όχι δημόσιες σχέσεις. Είναι η ίδια η ζωή με την οποία την αντιμετωπίζεις και θέλεις να την κάνεις καλύτερη και ποιοτικότερη καλύτερη για όλους και όχι για μερικούς.... Είναι αυτό που θέλει να πετύχει η τωρινή κυβέρνηση και δίνει εξετάσεις σε καθημερινή βάση!!!

Είναι μία πραγματικότητα που δεν πισωγυρίζει πίσω στην αριστερή παρένθεση και οδηγεί την χώρα σε νέα μονοπάτια και σε ένα μέλλον που αρμόζει στην πατρίδα μας!!

Γιάννης Μαραγκούλης
Γιάννης Μαραγκούλης