ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Η Αρχαία Ολυμπία ζωντανεύει ξανά! Εξερεύνησε κι εσύ από τον υπολογιστή σου, ναούς και μνημεία με τη βοήθεια της AR (vid)

2021-11-13

Η Αρχαία Ολυμπία ζωντανεύει ξανά! Εξερεύνησε κι εσύ από τον υπολογιστή σου, ναούς και μνημεία με τη βοήθεια της AR (vid)

Ένα εντυπωσιακό ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία, όπως ακριβώς ήταν στην ακμή της πριν από 2.000 χρόνια, είναι πλέον διαθέσιμο στους ανθρώπους όλου του κόσμου. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ένωσε τις δυνάμεις του με τη Microsoft για να παραδώσει στο κοινό μια μοναδική δυνατότητα: να περπατήσει στην Αρχαία Ολυμπία και να εξερευνήσει το τοπίο.

«Είναι ένας μοναδικός τρόπος να βιώσεις την πολιτισμική κουλτούρα της Ελλάδας. Οι επισκέπτες από όλον τον κόσμο μπορούν να επισκεφτούν ψηφιακά τον αρχαίο τόπο της Ολυμπίας και να βιώσουν την ιστορία από πρώτο χέρι χρησιμοποιώντας επαυξημένη ψηφιακή τεχνολογία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μνημεία και οι ναοί της Αρχαίας Ολυμπίας ζωντανεύουν ξανά

Το έργο ουσιαστικά φέρνει στον ψηφιακό χώρο 27 μνημεία, όπως ο ναός του Δία, ο ναός της Ήρας, το εργαστήριο του Φειδία, το Στάδιο, και άλλα, αναστηλώνοντας ψηφιακά την Αρχαία Ολυμπία, το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Το μέρος όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο τόπος στον οποίο υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης παρουσίας από τη Νεολιθική περίοδο.

Περισσότερα εδώ:

https://www.el.gr/scie-tech/i-archaia-olympia-zontaneyei-xana-exer/