ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Γλυφάδα: Πέθανε αστυνομικός από κορωνοϊό

2022-01-13

Πένθος στην ΕΛΑΣ για το θάνατο εν ενεργεία Υπαστυνόμου με πολυετή εμπειρία ως Εκπαιδευτής της ΓΑΔΑ, ο οποίος είχε νοσήσει με κορωνοϊό 

Ο 48χρονος Υπαστυνόμος Ά της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Κατσάς, υπηρετών ως Εκπαιδευτής στο Τμήμα Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είχε νοσήσει με κορωνοϊό και συνεπεία παθολογικών αιτιών κατέληξε. Ο Υπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ ήταν έγγαμος πατέρας δύο ανήλικων τέκνων.

Σύμφωνα με το του NantiaReport.gr, το σύνολο των υπηρετούντων στην Υπηρεσία ειναι εμβολιασμένοι, ήταν ο μόνος ανεμβολίαστος ενώ εξέφραζε ως υπέρμαχος αντιεμβολιαστής τις απόψεις του. Μέχρι και την ημέρα της νόσησής του συμμετείχε κανονικά στις εκπαιδεύσεις των ΔΙΑΣ στην έδρα στο Μαρκόπουλο. Βρίσκεται θετικός (22/12) και εισάγεται σε νοσηλεία παραμονή Χριστουγέννων (24/12) με υποστήριξη οξυγόνου. Ανήμερα των Φώτων (06/01) και τις τέσσερις επόμενες ημέρες η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία και κατέληξε λόγω επιπλοκών στο αναπνευστικό λόγω της νόσησής του από τον κορωνοϊό. 

Συνάδελφοί του, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του, ενώ κάποιοι θυμούνται το συμβάν με εμπλοκή του τον Οκτώβριο του 2002, όταν ήταν ανθυπαστυνόμος. Εκτός υπηρεσίας, κοντά στην αφετηρία των λεωφορείων στη Γλυφάδα πυροβόλησε κι εξουδετέρωσε 23χρονο τσαντάκια- ληστή, σεσημασμένο με ποινικό μητρώο για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ο οποίος του επιτέθηκε με πέτρα και επιχείρησε να του αποσπάσει τσάντα από το όχημά του. Ο Ανθυπαστυνόμος της ΕΛΑΣ ταλαιπωρήθηκε επί σειρά ετών στα δικαστήρια, καθώς του ασκήθηκε δίωξη με την επιβαρυντική διάταξη της υπέρβασης των ορίων αμύνης.

Η κηδεία του Θεόδωρου Κατσά, τελέστηκε χτές Τετάρτη(12/01) καί ώρα 12.00μμ από το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας.