ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

 Γ.Πατούλης:Επενδύουμε 140 εκατ. στην οδική ασφάλεια

2022-06-02

Με τη... βαλίτσα στο χέρι, ο Γιώργος Πατούλης φιλοξένησε tomanifesto στον 7ο όροφο της Περιφέρειας Αττικής, στις αρχές της λεωφόρου Ανδρέα Συγγρού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ετοιμαζόταν για το ταξίδι του στο Βουκουρέστι, αλλά με φόντο έναν από τους κεντρικότερους οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου μάς ανέπτυξε τη στρατηγική του για την οδική ασφάλεια. Πρόκειται, άλλωστε, για μία από τις προτεραιότητές του, διότι ζούμε σε μία χώρα που κάθε χρόνο πληρώνουμε υψηλό φόρο αίματος στην άσφαλτο και ο Γιώργος Πατούλης μας ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για να περιοριστούν τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.

Στη Βίκυ Πολύζου

Αναδείξατε ως προτεραιότητά σας την οδική ασφάλεια των πολιτών. Τι θα κάνετε για να περιοριστούν τα τροχαία δυστυχήματα που φτάνουν στα όρια της «γενοκτονίας», όπως ακούμε από ειδικούς;

Η οδική ασφάλεια και η διαχείριση της κυκλοφορίας αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή μείζον θέμα της πολιτικής μας.

Ως πρώτο βήμα, ήδη από το πρώτο εξάμηνο της θητείας μας, παραδώσαμε στους πολίτες το νέο σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, το οποίο εποπτεύει την κυκλοφορία στην Αττική μέσω περίπου τριακοσίων καμερών και χιλίων αισθητήρων μέτρησης, ενώ ταυτόχρονα ελέγχουμε τα 36.252 φανάρια της Αττικής.

Με τεράστια προσπάθεια ξεμπλοκάραμε έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100 εκατ. ευρώ, τα οποία παρέμεναν επί χρόνια «παγωμένα». Εχουμε ήδη αρχίσει την αναβάθμιση του οδικού δικτύου μας από τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες, με νέα αντιολισθητική άσφαλτο, διαγραμμίσεις, νέα φανάρια led, πράσινες νησίδες, σύγχρονες πεζογέφυρες, νέα σήμανση κ.λπ.

Αλλάξαμε τα δεδομένα στη νυχτερινή οδήγηση και υλοποιούμε έργο 37 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να αντικαταστήσουμε τα παλαιά ενεργοβόρα φωτιστικά σώματα με τα πλέον σύγχρονα led επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση έως και 70% και λειτουργικό φωτισμό σε όλο το δίκτυο ευθύνης μας, μειώνοντας ριζικά τον κίνδυνο για οδηγούς και πεζούς.

Η σημαντικότερη όμως ενέργειά μας, για την οποία είμαστε περήφανοι, είναι η εγκατάσταση -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- των τεχνικών μέσων ανίχνευσης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, που ήδη αποδίδει καρπούς, καθώς η βεβαιότητα επιβολής προστίμου λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε επίδοξο παραβάτη. Ηδη εγκαταστήσαμε στην παραλιακή λεωφόρο τις πρώτες κάμερες, με τα πρώτα στοιχεία να είναι ανησυχητικά, καθώς τα συστήματά μας καταγράφουν από περίπου 250 έως 300 παραβάσεις κόκκινου σηματοδότη σε μία μόνο διασταύρωση.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://tomanifesto.gr/giorgos-patoylis-stin-efimerida-tomanifesto-ependyoyme-140-ekat-stin-odiki-asfaleia/

googlecb95eb597669a27b