ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Γιώργος Μπαλταδώρος: Σαν σήμερα έφευγε για τα ουράνια και το πάνθεον των ηρώων

2022-04-12

Ο 34χρονος πιλότος πατέρας δύο παιδιών γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Ηταν 12 Απριλίου 2018, όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, προσέκρουε στη θάλασσα σε απόσταση εννέα (9) ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Ο πιλότος από το Μορφοβούνι Καρδίτσας που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών άφησε και «έφυγε» από τη ζωή ύστερα από συντριβή κατά την προσπάθεια προσγείωσης. 

Ο 34χρονος πιλότος πατέρας δύο παιδιών γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μορφοβούνι, όπου ζουν οι γονείς και ο αδερφός του, τέλειωσε το Λύκειο στην Καρδίτσα με άριστα και τον κέρδισε η Πολεμική Αεροπορία και η αγάπη και το πάθος του για τα αεροπλάνα.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο άτυχος σμηναγός είχε μιλήσει ένα χρόνο πριν χάσει τη ζωή του είχε μιλήσει σε εκπομπή της ΕΡΤ για τους κινδύνους των αερομαχιών πάνω από το Αιγαίο. 

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, που είχε 940 ώρες πτήσης, είχε φύγει για αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών και επιστρέφοντας έγινε το κακό.
Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε για τον χειριστή του Mirage: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1302805/giorgos-mpaltadoros-san-simera-efeyge-gia-ta-oyrania-kai-to-pantheon-ton-iroon