ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Γιατί η Ρωσία δεν μπορεί να καταλάβει το Κίεβο

2022-05-12

Για πρώτη φορά πρώην μισθοφόρος της διαβόητης ομάδας Βάγκνερ μιλά στα μέσα ενημέρωσης και περιγράφει γιατί απέτυχε ο ρωσικός στρατός να καταλάβει το Κίεβο τις πρώτες μέρες της εισβολής και γιατί οι Ρώσοι δυσκολεύονται να νικήσουν τους Ουκρανούς.

Η αποτυχία του ρωσικού στρατού να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα ήταν αναπόφευκτη, επειδή τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ άμεσα έναν ισχυρό εχθρό, σύμφωνα με τον Μαράτ Γκαμπιντούγιν, πρώην μισθοφόρο της ομάδας Βάγκνερ που φέρεται να συνδέεται με το Κρεμλίνο και που πολεμά στο πλευρό του ρωσικού στρατού.

Ο Μαράτ Γκαμπιντούγιν συμμετείχε σε αποστολές της Ομάδας Βάγκνερ για λογαριασμό του Κρεμλίνου στη Συρία καθώς και σε προηγούμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. Τώρα, εν μέσω του πολέμου, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την εμπειρία του στην μυστική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία και να προωθήσει το βιβλίο που έχει γράψει για αυτή την εμπειρία του. Τίτλος του "In the same river twice - Δυο φορές στο ίδιο ποτάμι".

Ο Γκαμπιντούγιν εγκατέλειψε την ομάδα Βάγκνερ το 2019, αλλά αρκετούς μήνες πριν η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, ο 55χρονος, λέει ότι έλαβε κλήση από έναν στρατολόγο που τον κάλεσε να επιστρέψει στη μάχη ως μισθοφόρος στην Ουκρανία. Αρνήθηκε, εν μέρει επειδή, όπως λέει, ήξερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν ήταν ικανές για να φέρουν εις πέρας μια τέτοια "δουλειά", όπως λέει, παρόλο που διατυμπανίζουν το οπλοστάσιό τους που λένε ότι περιλαμβάνει νέα όπλα και περηφανεύονται για τις επιτυχίες τους στη Συρία, όπου βοήθησαν τον Μπασάρ αλ Άσαντ να υποτάξει την ένοπλη εξέγερση.

"Πιάστηκαν εντελώς απροετοίμαστοι κι αιφνιδιάστηκαν που ο ουκρανικός στρατός αντιστάθηκε τόσο σκληρά αλλά και επειδή αντιμετώπισαν έναν πραγματικό στρατό", είπε ο Γκαμπιντούγιν στο πρακτορείο Reuters σχετικά με τις αδυναμίες και τις παλινωδίες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Περίμεναν να αντιμετωπίσουν πολιτοφύλακες με κουρέλια

Ο Γκαμπιντούγιν είναι αποκαλυπτικός και δίνει μια εξήγηση γιατί οι Ρώσοι αιφνιδιάστηκαν όταν εισέβαλλαν στην Ουκρανία. Λέει ότι οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησε από τη ρωσική πλευρά του είπαν ότι περίμεναν να αντιμετωπίσουν πολιτοφυλακές με κουρέλια όταν εισέβαλαν στην Ουκρανία, όχι καλά οργανωμένα τακτικά στρατεύματα. "Τους είπα: "Παιδιά, αυτό είναι το λάθος σας", λέει ο Γκαμπιντούγιν που βρίσκεται πλέον στη Γαλλία όπου πρόκειται να κυκλοφορήσει βιβλίο του με τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στον όμιλο Βάγκνερ και τις μάχες που έχει πολεμήσει.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.thetoc.gr/diethni/article/proin-misthoforos-tis-omadas-bagkner-exigei-giati-oi-rosoi-den-mporoun-na-kerdisoun-tous-oukranous/