ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους!!- Άρθρο του Γιάννη Μαραγκούλη

2022-08-22

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .όπως άλλωστε και τα κλωνοποιημένα αριστερά κόμματα, δίνουν πάντοτε στον εαυτό τους χαρακτήρα απελευθερώσεως και κυρίως μιλούν για νέο ραντεβού με την ιστορία και την Δημοκρατία.

Έχει αναρωτηθεί κανείς , τι κατάχρηση του πολιτικού αυτού σκευάσματος κάνει το δίδυμο της αντιπολίτευσης, στο ζήτημα των παρακολουθήσεων? έχει αντιληφθεί κανείς, νοήμων το αδιέξοδο που έχει βρεθεί η αντιπολίτευση, θέτοντας επικίνδυνα διαχωριστικά διλλήματα, προκαλώντας παραισθήσεις με νέα οράματα Δημοκρατίας στα δικά τους μέτρα και ιδεολογικά σταθμά? Με μία ανελέητη προπαγάνδα και μία, επεξεργασμένη κινδυνολογία νομίζουν ότι θα εξαπατήσουν το ελληνικό λαό, θεωρούν ότι θα πείσουν το πολίτη, με μία έξαρση δημοκρατικότητας και ένα παράλληλο ενταφιασμό ,ή σχετική υποτίμηση των άλλων πολιτικών χώρων.

Ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να φτιάξει το δικό της αφήγημα πίσω από τις επισυνδέσεις, να φτιάξει τη δική της δημοκρατική γιορτή .. Έχει ειπωθεί ότι το παράδειγμα δεν είναι ο κυριότερος τρόπος να διδάξεις ,είναι ο μοναδικός. Ούτε οι κυβερνήσεις ξεφεύγουν από αυτό το κανόνα, πολύ περισσότερο αυτό ισχύει και για την αντιπολίτευση. Εννοούμε , βέβαια πάντοτε το πολιτικό κόσμο που ψηφισμένο από το λαό, λογοδοτούν και αναφέρονται σε αυτόν και όχι στη κομματική συνείδηση του ,η σε οποιδήποτε άλλο θολό όραμα ,μακρινό σαν τα νέφη του Μαγγελάνου.

Είναι λοιπόν μεγάλη η ευκαιρία να ειπωθούν τα πράγματα όπως είναι, στη Βουλή, χωρίς φίλτρα και πολιτικούς δογματισμούς, να γίνει η νέα συνάντηση όλων εκείνων που παίζουν με τις λέξεις και τις μεγάλες ιδέες που στην ουσία και στη πράξη τις έχουν αδειάσει... Δημοκρατία, Ελευθερία, Ατομικά Δικαιώματα- είναι η ώρα των αποκαλύψεων.. Είναι η ώρα της πολιτικής πράξης και της ευθύνης, η ώρα της δημοκρατικής εξυγίανσης από όλους εκείνους που εσκεμμένα θέλουν να ευνουχίσουν το δημοκρατικό και εκλογικό δικαίωμα του Έλληνα.

Είναι η ώρα να σταματήσει επιτέλους η απόλυτη σχετικοποίηση της πολιτικής, όπου γίνεται κατά κόρον, από όσους την θεωρούν ξέφραγη προσπάθεια αναρρίχησης, όπου το κοινό συμφέρον και η ανανταπόδοτη προσφορά, έχουν τελείως δευτερεύουσα η ανύπαρκτη σημασία. Είναι η στιγμή να αποκαλυφθεί ότι οι χρησιμοποιούμενες αντιπολιτευτικές λέξεις δεν είναι πάντοτε ,ποταμός, καταρράκτης φλυαρία ή οτιδήποτε άλλο. Συνηθέστατα γίνονται και τείχος για να κρύβεται το τι γίνεται πίσω του, για να παραβιάζονται κάθε έννοια ήθους ή να τορπιλλίζεται κάθε προσπάθεια για εξυγίανση θεσμών, όπως η ΕΥΠ, να διαταρράσεται η πολιτειακή σταθερότητα και αλήθεια, με την σπίλωση του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του και τέλος να αποσαθρώνεται η πολιτική από τον κίβδηλο αντιπολιτευτικό λόγο και κυρίως να ροκανίζονται τα θεμέλια της Δημοκρατικής λειτουργίας... 

Μόνο που ο Έλληνας πλέον , βαθύτατα πιστός στους δημοκρατικούς θεσμούς, είναι τελείως δύσπιστος στα δόγματα της Αριστερής και σοσιαλιστικής Ορθοδοξίας, και στους ισοπεδωτικούς λογισμούς και παρεκτροπές, για αυτό δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά.... Για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους!!!

Γιάννης Μαραγκούλης
Γιάννης Μαραγκούλης
googlecb95eb597669a27b