ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Φώτης Καρύδας: Μήνυμα εστάλη: «Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»

2022-09-12

Το «όχι» Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Τουρκίας δεν είναι μόνο στα λόγια. Το έργο της κυβέρνησης στους τομείς άμυνας και εξωτερικής πολιτικής μιλάει από μόνο του...

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ έδωσε μια εξαιρετική ομιλία το Σάββατο το βράδυ. Αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες της κυβέρνησης την τελευταία τριετία. Μεταξύ άλλων, στη σημαντική μείωση της ανεργίας, στην άνοδο ρεκόρ των άμεσων ξένων επενδύσεων, στην ψηφιακή επανάσταση υπέρ του πολίτη, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Τέλος, ανακοίνωσε σημαντικά οικονομικά μέτρα στήριξης των πολιτών και έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα φθηνής στέγης για νέους, για το οποίο θα διατεθούν περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η φράση του όμως που έκανε το κοινό στο Βελλίδειο να σηκωθεί όρθιο και να τον καταχειροκροτήσει ήταν: «Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα», την οποία και απηύθυνε με αυστηρό ύφος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συγκεκριμένη φράση δεν ήταν απλά μια πολιτική έκφραση δίχως ουσία. Ο πρωθυπουργός, προτού μιλήσει έτσι, ανέπτυξε τις βάσεις που έθεσε η κυβέρνησή του για να μπορεί να απαντά με αυτόν τον τρόπο στην Τουρκία. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις στρατηγικές συμμαχίες και τις σημαντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία αλλά και την Αμερική σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Αναφέρθηκε ακόμα στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών μας με τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη Rafale αλλά και τις φρεγάτες Belharra. Εστίασε ακόμα και στον φράχτη στον Εβρο, με τον οποίο μειώθηκαν κατά 80% οι ροές μεταναστών προς τη χώρα μας και την Ευρώπη κατ' επέκταση.

Δείτε περισσότερα εδώ

googlecb95eb597669a27b