ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Έρχεται ψηφιακή κάρτα για «έλεγχο» στις ώρες εργασίας – Πως θα λειτουργεί

2021-12-18

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Δείτε πως θα λειτουργήσει η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα έρθει το επόμενο διάστημα. Που θα εφαρμοστεί πρώτα.

Από τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να ξεκινήσει, προς τα μέσα του 2022, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Εκεί θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συνολικές ώρες εργασίας κάθε εργαζόμενου, όλες οι νόμιμες υπερωρίες αλλά και ο προβλεπόμενος ημερήσιος χρόνος ανάπαυσης - διακοπής από τη δουλειά, ενώ θα προβλέπονται και «κόφτες» ώστε να εμποδίζονται οι παράτυπες δηλώσεις.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της εγχώριας αγοράς εργασίας, προβλέπει τρία σημαντικά στάδια.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ποιο είναι το πρώτο στάδιο

Το πρώτο αφορά την υπηρεσία myErgani.gov.gr που ήδη ενεργοποιήθηκε και αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε mobile app έως τον Φεβρουάριο.

Πρόκειται στην ουσία για τον προπομπό της «ψηφιακής κάρτας εργασίας» που θα εφαρμοστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022, ενώ εντός του νέου έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί και η μετεξέλιξη του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη σε Εργάνη ΙΙ -το τρίτο στάδιο ψηφιοποίησης-, με στόχο την απλοποίηση διαδικασιών και δηλώσεων, την ολιστική αντιμετώπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων και τη μείωση του διοικητικού βάρους των επιχειρήσεων.

Έτσι θα λειτουργήσει το myΕrgani.gov.gr

Μέσω της νέας εφαρμογής, κάθε εργαζόμενος μπορεί να δει ο ίδιος όσα έχει δηλώσει ο εργοδότης του για εκείνον. Πρόκειται, όπως δήλωσε, χθες, κατά την παρουσίαση, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για ένα σημαντικό εργαλείο ελέγχου απέναντι στη «μαύρη» και την υποδηλωμένη εργασία.

Περισσότερα εδώ:

https://newsme.gr/erchetai-psifiaki-karta-gia-elegcho-stis-ores-ergasias-pos-tha-leitoyrgei/

googlecb95eb597669a27b