ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

ΕΛΠΙΣ - ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ-Άρθρο του κ.Γιάννη Μαραγκούλη

2022-01-26

ΕΛΠΙΣ - ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...

Είναι σαφές ότι οι υπεύθυνες κυβερνήσεις όχι μόνο κρίνονται από τα αποτελέσματα αλλά οφείλουν και να λογοδοτούν στην κοινωνία για την οποία προσπαθούν για το καλύτερο . Η σφοδρή κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για να μάθουμε από τα λάθη μας και κυρίως το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό. Υπήρξε πράγματι μεγάλη ταλαιπωρία σε ένα μέρος των συμπολιτών μας ,που κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μη κάνει λόγο και για τους περισσότερους από 7.000 κρατικούς λειτουργούς (στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, της πολιτικής προστασίας, του ΕΚΑΒ, του ΔΕΔΔΗΕ, υλοτόμους και τόσους άλλους) που 35 ώρες τώρα δίνουν μάχη για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Και το έχουν πετύχει παρά τις αντιξοότητες να απεγκλωβίσουν όλους τους εγκλωβισμένους, να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στο 99,5% των νοικοκυριών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, να μεταφέρουν 100αδες άτομα που ζήτησαν βοήθεια στο νοσοκομεία .

Όμως τίθεται εύλογα το ερώτημα γιατί να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση που όλοι ξέραμε για την επιδρομή του συγκεκριμένου καιρικού φαινομένου? Δεν διανοείται να έχουμε κεντρικούς δρόμους, αποκλεισμένους, που ήταν η περιφέρεια?, δεν διανοείται να έχουμε αποκλεισμένους δρόμους σε δήμους, τι έκαναν οι Δήμαρχοι? , Δεν διανοείται να παρατηρούνται πρωτοφανή περιστατικά αποκλεισμού συμπολιτών μας στην Αττική οδό, όταν η ίδια θα μπορούσε να αποτρέψει την δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων ώστε να σταθμίσει σωστά την ένταση του φαινομένου που είχε να διαχειριστεί και με συνεργασία με την τροχαία να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες όπως έγινε σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις πχ ΝΕΑ ΟΔΟΣ.

Υπήρξε κραυγαλέα αστοχία της εταιρίας να διαχειριστεί με υπευθυνότητα την κατάσταση και αυτό αποτυπώνεται στις αποζημιώσεις που ήδη δέχθηκε να δώσει στους εγκλωβισμένους ,ενώ θα αναζητηθούν οι ευθύνες της εταιρίας και από το κράτος δια της επιτροπής που έχει συστήσει το Υπουργείο Υποδομών . Όμως η αποδοχή της ανάληψης ευθύνης με την παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας δεν αρκεί. Που ήταν και η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου να προλάβει καταστάσεις όπως είχε κάνει σε αντίστοιχες καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης που είχε κλείσει την Εθνική οδό προληπτικά? Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε γρήγορα ο Στρατός να συνδράμει από την στιγμή που όλοι γνώριζαν μέσω ΕΜΥ την σφοδρότητα του φαινομένου? Γιατί ο αρμόδιος Υπουργός δεν συνεννοήθηκε έγκαιρα με τον Υπουργό Πολιτικής προστασίας ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα?Χωρίς αμφιβολία, όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα αποδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε. Το γιατί δεν λειτούργησε ο σχεδιασμός και σε ποιο επίπεδο, θα φανεί στην πορεία και είναι σίγουρο ότι οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση αλλά και σε όλους εκείνους τους φορείς που ήταν επιφορτισμένοι να κρατήσουν τους δρόμους καθαρούς, και κυρίως να έχουν οι πολίτες ρεύμα.

Είναι η ευκαιρία να παρθούν γενναίες αποφάσεις από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα που αδικούν όλους μας.... Είναι η ευκαιρία να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του στο μερίδιο που του αναλογεί ... Δεν είναι ο καιρός των εντυπώσεων αλλά των πράξεων και της ουσίας...

Και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παράδειγμα!!!! 

Γιάννης Μαραγκούλης

googlecb95eb597669a27b