ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Ελληνοτουρκικά: Παίρνει το ισραηλινό Iron Dome η Ελλάδα;

2022-01-26

Η κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα αλλάξει μία για πάντα. 

Ελληνοτουρκικά: Παίρνει το Iron Dome η Ελλάδα από τους Ισραληνικούς, με την Αθήνα να το ζητά ακόμα και σε συνάντηση για τον... East Med;

Ψηλά στην ατζέντα της πρόσφατης συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπένι Γκαντζ ήταν το αίτημα της Αθήνας για την αγορά του ισραηλινού υπερσύγχρονου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome του Ισραήλ, γράφει το middleeasteye.net.

H αγορά του Iron Dome από την Αθήνα έχει αποσχολήσει και τους Τούρκους καθώς η ενσωμάτωση του στην αντιαεροπορική «ομπρέλα» της Ελλάδας κάνει τον ελληνικό εναέριο χώρο απροσπέλαστο.

Ελληνοτουρκικά: Παίρνει το ισραηλινό Iron Dome η Ελλάδα;

Αν Ισραηλινοί αποδεσμεύσουν το Iron Dome για την Ελλάδα, η κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα αλλάξει μία για πάντα, αφού δεν θα μπορεί να περάσει στην Ελλάδα ούτε τουρκικό drone, ούτε πύραυλος αέρος - εδάφους ή εδάφους - εδάφους τύπου cruise ή βαλλιστικός.Είναι μια ακριβή επιλογή, αλλά αυτή είναι η καλύτερη λύση, έγραφε το Sportime ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020.

Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome έχει δοκιμαστεί επιτυχώς κατά πυραύλων cruise, drone και πυραύλων αέρoς - εδάφους.Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, η συγκεκριμένη άσκηση διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες του Ισραήλ στην περιοχή.

Για το Iron Dome έχει δείξει ενδιαφέρον και η Κύπρος.

Πηγή:

https://www.sportime.gr/ellinotourkika/ellinotourkika-perni-to-israilino-iron-dome-i-ellada/