ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Έκτακτο επίδομα: Πότε και ποιοι θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας

2022-03-09

«Λαϊκισμός ο ισχυρισμός πως η τιμή στην ενέργεια αυξήθηκε στη χώρα μας γιατί έχουν κλείσει οι λιγνιτικές μονάδες», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Για τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση της ιστορίας έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι αυτή η κατάσταση των αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, δεν αντιμετωπίζεται από ένα κράτος μόνο του.

Ο ίδιος σημείωσε πως σήμερα η Κομισιόν θα ανακοινώσει επιπλέον δέσμη μέτρων ενώ αναφέρθηκε και στη διάταξη για το περιθώριο κέρδους στα καύσιμα, σημειώνοντας ότι αν και λειτουργεί, δεν προσδοκά η κυβέρνηση σε αλλαγή των τιμών, καθώς αυξάνεται η πρώτη ύλη.

Τι θα γίνει με την επιταγή ακρίβειας

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην επιταγή ακρίβειας λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορήσει για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και θα τους βοηθήσει από το υστέρημα του κράτους. Εξήγησε ότι θα αφορά άτομα με χαμηλό εισόδημα ενώ οι όροι και το ύψος εξειδικεύεται από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 30% των σιτηρών του πλανήτη βρίσκεται στην Ουκρανία και την Ρωσία, συνεπώς η έλλειψη του θα οδηγήσει σε ακρίβεια.

Παράλληλα, αρνήθηκε να διευκρινίσει το ποσό του επιδόματος όμως τόνισε πως θα είναι ένα ποσό «που αντέχει ο προϋπολογισμός και που για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εισόδημα, θα κάνει την διαφορά».

Δουλεύουν στο φουλ οι λιγνιτικές μονάδες

Ο υπουργός χαρακτήρισε λαϊκισμό τους ισχυρισμούς πως η τιμή στην ενέργεια αυξήθηκε στη χώρα μας γιατί έχουν κλείσει οι λιγνιτικές μονάδες. Εξήγησε ότι εκτός από μια μονάδα στην Καρδιά Αμυνταίου που έκλεισε το 2018, όλες οι άλλες λιγνιτικές μονάδες, δουλεύουν στο φουλ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση αφορά το κλείσιμό τους το 2023 και δεν μπορεί κάτι που είναι να γίνει τότε, να επηρεάζει την τιμή τον Μάρτιο του 2022.

Πηγή:

https://www.neakriti.gr/article/ellada-nea/1650807/ektakto-epidoma-pote-kai-poioi-tha-lavoun-tin-epitagi-akriveias/