ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Δολοφονία Σολόνικ: Πώς έκανε τη λάθος σύλληψη η ΕΛ.ΑΣ.

2022-01-16

Mε μια... λάθος σύλληψη «εξιχνίασε» η ΕΛ.ΑΣ. τη διπλή δολοφονία Σολόνικ - Κότοβα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Φεβρουάριο του 1997.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά την εκτέλεση του Ρώσου αρχιμαφιόζου και της εστεμμένης συντρόφου του και 21 χρόνια μετά τη σύλληψη του... πραγματικού ηθικού αυτουργού, οι ελληνικές Αρχές, όπως αποδείχθηκε, έπιασαν τον... λάθος άνθρωπο. Αιτία για το φιάσκο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μια σειρά από λάθη, συμπτώσεις και κοινά στοιχεία ανάμεσα στον ομογενή Γεωργιανό που εντοπίστηκε τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και τον ηθικό αυτουργό που έχει συλληφθεί το 2001 στη Βαρκελώνη.

Ιωακείμ Καρσλιάδης, του Βασίλη και της Νίνας, γεννημένος στην Τσάλκα Γεωργίας. Με αυτά τα στοιχεία ταυτότητας ζούσε στην Ελλάδα ο ομογενής από τη Γεωργία. Ιδιο όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο, τόπο και ημερομηνία γέννησης χρησιμοποιούσε και ο πραγματικός ηθικός αυτουργός, Σεργκέι Μπουτόριν. Οταν ο Γεωργιανός έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα του πέρασαν χειροπέδες, θεωρώντας ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Ο ομογενής, που ζούσε στη Λάρνακα της Κύπρου, από όπου ταξίδεψε στην Ελλάδα για να παρευρεθεί σε κηδεία, είχε σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις στην Καβάλα για ναρκωτικά. Φαίνεται ότι αρκετά χρόνια πριν, ο χειριστής της σήμανσης στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών πέρασε τα στοιχεία και τα αποτυπώματα του Γεωργιανού στο φάκελο Σολόνικ οδηγώντας τις Αρχές στη λάθος σύλληψη. Αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση εκτιμούν ότι ο πραγματικός ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Σολόνικ χρησιμοποιούσε τα στοιχεία του Γεωργιανού. Παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να ήταν συγκατηγορούμενοι σε υπόθεση ναρκωτικών στην Καβάλα.

Ο Σεργκέι Μπουτόριν, αποκαλούμενος «Οσια», ήταν μέλος της Ορεσόφσκαγια, αντίπαλο δέος της μαφίας του Κουργκάν, στην οποία ήταν μέλος ο Σολόνικ. Η συγκεκριμένη μαφιόζικη συμμορία της Μόσχας έχει συνδεθεί με τουλάχιστον 60 δολοφονίες.

Πηγή:

https://eleftherostypos.gr/ellada/886811-dolofonia-solonik-pos-ekane-ti-lathos-syllipsi-i-el-as/