ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Δολοφονία Κυριάκου Αμοιρίδη: Φυλάκιση 31 ετών στη σύζυγο του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

2021-08-29

Σε 31 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η Βραζιλιάνα σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, για τη δολοφονία του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, όπως μετέδωσε το BBC. 

Το πτώμα του Έλληνα πρέσβη είχε βρεθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ του απανθρακωμένου αυτοκινήτου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 30 Δεκεμβρίου 2016, ύστερα από τέσσερις ημέρες που ήταν αγνοούμενος. Το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, βρέθηκε καμένο κάτω από μια γέφυρα, κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Η σύζυγός του ήταν εκείνη που ενημέρωσε στην αστυνομία, 48 ώρες μετά την εξαφάνισή του, πως ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι, όπου διέμεναν, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Όταν δεν μπορούσε να τον βρει και να επικοινωνήσει μαζί του, τότε αποφάσισε να ειδοποιήσει τις αρχές.

Βραζιλιάνικα ΜΜΕ μετέδιδαν πως η γυναίκα του πρέσβη είπε στους αστυνομικούς πως ο 59χρονος Αμοιρίδης της είπε ότι θα φύγει, αλλά όχι πού θα πάει. Ήταν κάτι, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, που συνήθιζε να κάνει και πολλές φορές υποστήριζε πως βρισκόταν σε αποστολές της πρεσβείας.

Σύμφωνα με τον Evaristo Magalhães, έναν από τους επικεφαλής των ερευνών, η 40χρονη έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Αμοιρίδη ώστε να μπορέσει ελεύθερη να απολαύσει τη σχέση της με τον αστυνομικό. Και για να είναι σίγουρη πως δεν θα πέσει καμία υποψία πάνω της, το βράδυ που επρόκειτο ο εραστής της να δολοφονήσει τον σύζυγό της πήρε τη 10χρονη κόρη τους και έναν οικογενειακό φίλο για να πάει σε εμπορικό κέντρο και έτσι να εξασφαλίσει πως την ώρα που θα γινόταν το φονικό, εκείνη ήταν αλλού!

Ο αστυνομικός αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως αναγκάστηκε να ομολογήσει, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει καταγραφεί να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι το μοιραίο βράδυ.

Στην ομολογία του, αποκάλυψε πως ήρθε στα χέρια με τον Κυριάκο Αμοιρίδη και τελικά τον σκότωσε με το όπλο του, μεταφέροντας στη συνέχεια το πτώμα σε άλλο σημείο, με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης.