ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Δοκιμή σε ελαστικά για SUV σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο. Τι κατάφεραν στην πράξη στο test αποφυγής κινδύνου (Elk Test); Ποια μάρκα ελαστικού πήρε το πρωτάθλημα;

2021-11-09

Το Autotriti Test Center, υπέβαλλε σε δοκιμασίες φρεναρίσματος (στεγνό - βρεγμένο) και Elk Test, μερικά από τα καλύτερα ελαστικά για μία εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία οχημάτων, αυτή των SUV. Τα ελαστικά της δοκιμής, από επώνυμα brands (μάρκες) που κάνουν καλή πορεία και στην ελληνική αγορά, αφορούν την κατηγορία «θερινά» στη δημοφιλή (για SUV) διάσταση 215/60 R17. Best sellers ή νέα ελαστικά SUV, από την γκάμα, δημοφιλών και στην Ελλάδα, εταιρειών. To Mega Test υποστηρίζει και ένα μεγάλο όνομα της ασφαλιστικής αγοράς, η Generali. Μία ασφαλιστική η οποία μέσω των καινοτόμων πακέτων της για ασφάλιση αυτοκινήτου, επιβραβεύει και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Ξεκινάμε λοιπόν την σειρά των αποτελεσμάτων ανά δοκιμασία. Σήμερα διαβάστε ποιο ελαστικό τα πήγε καλύτερα στην πιο απαιτητική δοκιμασία της «αποφυγής κινδύνου» (ή Elk test).

Δοκιμή Ελαστικών Αυτοκινήτου: Τest αποφυγής κινδύνου (Εlk Test) σε στεγνό

Διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία κατασκευής. Τα δοκιμάσαμε στην Ελλάδα. Στο σημαντικότερο και απαιτητικότερο test, το Elk Test. Με διαφορά την καλύτερη επίδοση, στην «αποφυγή κινδύνου», πέτυχαν τα θερινά SUV ελαστικά της Goodyear και της Falken με 78 και 77 χλμ./ώρα αντίστοιχα.
Το Test Αποφυγής Κινδύνου (Elk Test), έχει «καθιερωθεί» ως μέτρηση επιδόσεων από το AutoΤρίτη. Μόνο με το τιμόνι (χωρίς να ακουμπάμε γκάζι ή φρένο) πρέπει να αποφύγουμε ένα εικονικό εμπόδιο που πετάγεται μπροστά μας και να ξαναμπούμε στη λωρίδα μας, πριν κάνουμε μετωπική με το αυτοκίνητο που έρχεται από απέναντι και χωρίς φυσικά να βγούμε από το δρόμο.
Χωρίς αμφιβολία, είναι το σημαντικότερο test για τις αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα, αφού για να βελτιώσουν την επίδοση για 1 μόλις χλμ./ώρα, σε κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζουν, ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
Προφανώς και ένα καλό ελαστικό, που διαθέτει σωστό σκελετό για να αντέξει τα φορτία στις εναλλαγές πορείας, αλλά και πέλμα που εξασφαλίζει την κατάλληλη πρόσφυση, υπερτερεί και θεωρείται πιο ασφαλές. Ας δούμε τι έκαναν τα ελαστικά της δοκιμής μας.

Μείνετε συντονισμένοι για τα φρένα στο στεγνό, αλλά και Elk Test & φρένα στο βρεγμένο!

Αποτελέσματα στο Elk Test σε στεγνό δρόμο 

1. Goodyear EfficientGrip Performance 

2 SUV: 78 χλμ./ώρα 2. Falken Ziex ZE310: 77 χλμ./ώρα 

3. Βridgestone Τuranza T005: 76 χλμ./ώρα 

4. Toyo Proxes Comfort: 75 χλμ./ώρα 

5. Pirelli Scorpio Verde: 75 χλμ./ώρα 

Πηγή:

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Mega_test_elastikon_me_ta_kalitera_elastika_SUV_222643.asp