ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

«Δεν ισχύει το “επειδή εγώ είμαι χριστιανός, θα σωθώ”» – Τι λέει ο καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος

2022-01-23

«Η εμμονή σε φαντασιώσεις, σε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και, το χειρότερο, η μετατροπή από κάποιους του γεγονότος της πανδημίας, δίνοντάς του μια μεταφυσική και θρησκευτική χροιά, αυτό ήταν και είναι το πιο εγκληματικό στην όλη υπόθεση, γιατί, δυστυχώς, παρέσυρε πολλούς ανθρώπους». Είναι τα λόγια του καθηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου στο Αγιον Ορος, Βαρθολομαίου, ο οποίος δεν διστάζει να καταγγείλει τη στάση ορισμένων γερόντων, που, όπως λέει, εξακολουθούν και ερμηνεύουν όπως θέλουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Πολλά θύματα

Από την αρχή της πανδημίας και αναλογικά με τον πληθυσμό του το Αγιον Ορος μετρά πολλά θύματα του κορονοϊού. Αν και στην καθημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ δεν συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν συνολικά τα 1.000, με τους θανάτους να είναι πάνω από 40.

Μόλις πριν από λίγες μέρες στον κατάλογο των νεκρών συμπεριλήφθηκε και ένας 62χρονος μοναχός, με μία ακόμη μονή, τη Φιλοθέου, να τίθεται σε καραντίνα. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Αγιον Ορος θεωρείται -με βάση καταγγελίες, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης-«προπύργιο» των αρνητών και των αντιεμβολιαστών, που με τη ρητορική τους και τις θεωρίες συνωμοσίας καλούν τους πιστούς να μην εμβολιαστούν.

«Υπάρχουν ακόμη κρούσματα στο Αγιον Ορος, κάποιοι νοσούν ελαφρά και είναι στα μοναστήριά τους και στα κελιά, ενώ κάποιοι άλλοι, δυστυχώς, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Πέραν του ότι νοσούν πατέρες, μαθαίνουμε ότι έχουν φύγει και από τη ζωή αρκετοί», αναφέρει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο καθηγούμενος Βαρθολομαίος.