Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πάσχα 2021: Τι αλλάζει την Μεγάλη Εβδομάδα - Τραπέζι έως 12 άτομα

2021-04-21

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος - Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα ξεκινά από τις 22:00, ενώ ανήμερα το Πάσχα θα είναι από τις 21:00.

 Παράλληλα, από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου και μετά, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 23:00, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας.

Για την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς, περιφορά Επιταφίου και προσκύνημα τη Μεγάλη Παρασκευή στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών. Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10 τετραγωνικών μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για την Κυριακή του Πάσχα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε κατ' εξαίρεση δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών με ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες και πάντως έως 12 άτομα. Συνίσταται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε έχουν όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Ο κ. Κικίλιας εξήρε για ακόμη μία φορά την προσπάθεια και τη συνεισφορά των γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ.

Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιασμούς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Με τη δυνατότητα που υπάρχει λόγω αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, είπε, δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα ανοίγει από την Μ. Τρίτη.

Επίσης εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές καθώς επίσης θα διευρυνθεί και το ωράριο.

Πηγη- Newsbomb.gr.