ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιστροφές έως 600 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος ενώ ανακοινώνονται και νέες ρυθμίσεις.

2022-06-14

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των υπέρογκων αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η πλατφόρμα για την επιστροφή ποσού έως 600 ευρώ στους καταναλωτές για τις υπερχρεώσεις από τον Δεκέμβριο μέχρι τέλος Μαΐου αναμένεται να ανοίξει στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Ταυτόχρονα, ήδη όσοι λαμβάνουν λογαριασμούς σε μηνιαία βάση έχουν διαπιστώσει ότι είναι αισθητά μειωμένοι σε σχέση με εκείνους την άνοιξη.

Επιπλέον, από 1ης Ιουλίου η κυβερνητική παρέμβαση επί της ουσίας θα εξουδετερώσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής που ήταν από τους βασικούς λόγους για την εκτόξευση των χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου για το ρεύμα δεν θα μειώσει μόνο τους λογαριασμούς επιχειρήσεων και ιδιωτών, αλλά ταυτόχρονα θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές βασικών αγαθών στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Στα πρατήρια

Επιπροσθέτως, θέμα ημερών πρέπει να θεωρούνται οι ανακοινώσεις νέας παρέμβασης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στα καύσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει χρονική επέκταση του fuel pass με ταυτόχρονη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων.

Το πιθανότερο είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν πριν από την ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες 23 και 24 Ιουλίου όπου επίσης οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για τις ανατιμήσεις που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λόγω των απότομων αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://tomanifesto.gr/pass-kata-tis-akriveias-se-ilektriki-energeia-kai-kaysima/