ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Ανακοινώθηκε παράταση για την ένταξη στις 72 δόσεις-Άρθρο της κ.Φιλοθέης Μακριδάκη-Φοροτεχνικός,Φορολογικος Σύμβουλος

2022-01-29

Ανακοινώθηκε ακόμα μία παράταση για τις 72 δόσεις. Κάτι αναμενόμενο θα μπορούσα να πω, αρχικά με βάση την πρόθεση της πολιτείας να βοηθήσει τους φορολογούμενους, βλέποντας την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες των ημερών που έγιναν αιτία και να μειωθεί και άλλο ο τζίρος των επιχειρήσεων και να δυσκολέψει έως μηδενίσει την δυνατότητα των μετακινήσεων.

Τα παραπάνω λοιπόν και όχι μόνο, είχαν ως συνέπεια να έρθει η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου, η οποία παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 την προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών που προβλέπει την τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίων δόσεων των οφειλών την περίοδο της πανδημίας, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ.

Στην συγκεκριμένη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που αφορούν την περίοδο από 1η Μαρτίου 2020 έως 31η Ιουλίου, εξαιτίας της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Να γνωρίζετε ότι :

Δίνεται η δυνατότητα μετάπτωσης από τις 12 στις 72 δόσεις, των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Οι οφειλές ρυθμίζονται σε 36 άτοκες δόσεις ή σε 72 έντοκες δόσεις με επιτόκιο 2,5% ετησίως.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν :

  • Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.
  • Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31η Ιουλίου 2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
  • Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
  • Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
  • Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων "COVID-19".

Φιλοθέη Μακριδάκη 

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αρθρογράφος Α΄ Τάξης

Φοροτεχνικός Φορολογικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ιδιωτών

κιν.: +30 6944710019