ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ”

2021-11-07

                          Πέφτουν οι μάσκες

Όταν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές προέκυψε η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη μέθοδο της απλής αναλογικής, μια αμυδρή ελπίδα αναδύθηκε για τη διαμόρφωση ενός κλίματος δημιουργικής συμμετοχής και συνεργασίας από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, προς όφελος των κατοίκων της πόλης του Αγίου Δημητρίου.

Δυστυχώς, η ελπίδα πολύ σύντομα διαψεύσθηκε από πολιτικές και πρακτικές μερίδας της αντιπολίτευσης που ή δεν ενστερνίστηκε ποτέ την απλή αναλογική ή δεν αντιλήφθηκε τις προοπτικές που άνοιγε για δημιουργική και συναινετική συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων του τόπου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τέτοιου ζοφερού κλίματος αποτελεί η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία αναδείχθηκαν ένα έλλειμα ορθολογισμού, πολιτικές ανεπάρκειες, κυρίως της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά και ανοχή απέναντι σε φασίζουσες, ρατσιστικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές μέλους της, που προέκυψαν εκ των υστέρων ως αντίδραση στη διαφοροποίηση άλλου μέλους της, κατά τη συζήτηση του θέματος των έργων της κεντρικής λεωφόρου του Δήμου.

Το έργο της διαπλάτυνσης της Αγίου Δημητρίου συζητιέται εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον. Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κατ' επανάληψη με εμπεριστατωμένες και σαφείς δηλώσεις και τοποθετήσεις της έχει κάνει ξεκάθαρα όλα τα στάδια που προηγήθηκαν μέχρι να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες.

Ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς παντού και πάντοτε προκαλεί μια δικαιολογημένη δυσφορία σε περίοικους και καταστηματάρχες.

Αυτή τη δυσφορία, εντελώς ευκαιριακά, όψιμα και κατόπιν εορτής, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν οι δημοτικές παρατάξεις «Νέα Πνοή - Προοπτική», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Δύναμη Αλλαγής» και «Πρωτοβουλία» μέσα από μια αγαστή συνεργασία που έβαλε στην άκρη κάθε έννοια ορθολογισμού και εστίασε στην φθορά της Δημοτικής Αρχής.

Ιδιαίτερα η μείζων αντιπολίτευση που εδώ και καιρό φυλλοροεί, έχοντας χάσει τη στήριξη σημαντικού αριθμού Δημοτικών της Συμβούλων, που προτίμησαν να συνεχίσουν τη θητεία τους ως ανεξάρτητοι, επιδεικνύει μια μεγάλη ανεπάρκεια να ανταπεξέλθει στον ουσιαστικό της ρόλο, παρουσιάζει φαινόμενα δυαρχίας και υιοθετεί και υποθάλπει ακραίες συκοφαντικές απόψεις και ρατσιστικές επιθέσεις που συστηματικά δημοσιεύονται από μέλος της στο διαδίκτυο, κυρίως κατά της Δημοτικής Αρχής, με αποκορύφωμα την πρόσφατη κατασυκοφάντηση γυναίκας μέλους, μέχρι πρότινος, της Νέας Πνοής - Προοπτικής, που τόλμησε να ψηφίσει λευκό!

Έχουν πέσει πλέον όλες οι μάσκες!

Και αυτή που φοράει η Νέα Πνοή - Προοπτική του κ. Πρεκετέ που δεν δίστασε να προτείνει τη διακοπή του έργου της Αγίου Δημητρίου, ευελπιστώντας να δημιουργήσει μια διαρκή αναστάτωση στην κεντρική λεωφόρο του Δήμου μέχρι τις επόμενες εκλογές, ώστε να αποκομίσει οφέλη και αυτή που φοράει η Λαϊκή Συσπείρωση της κ. Δήμου που δεν διστάζει, εντελώς τυχοδιωκτικά, την ίδια στιγμή που συνυπογράφει την περίφημη πρόταση, να καταγγέλλει άλλον συνυπογράφοντα για φασιστική συμπεριφορά!

Ένα τέτοιο «αλαλούμ» ζήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού στις τεκμηριωμένες και επιστημονικά διατυπωμένες απόψεις της Δημοτικής Αρχής για το έργο της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της βιώσιμης κινητικότητας που δίνει προτεραιότητα στην ασφαλή μετακίνηση πεζών και οχημάτων, η απάντηση ήταν το «χάιδεμα των αυτιών» ορισμένων καταστηματαρχών, που ας μη κρυβόμαστε, μοναδικό τους μέλημα είναι η δυνατότητα στάθμευσης των αυτοκινήτων μπροστά στις βιτρίνες τους, καταστρατηγώντας πολύ συχνά τον ΚΟΚ.

Όσον αφορά στο θέμα της αήθους επίθεσης εναντίον της Δημοτικής Συμβούλου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που αναγνώσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία όμως δεν έτυχε κάποιου σχολιασμού από όλες τις παρατάξεις, και μάλιστα κάποιων που κατά τα άλλα κόπτονται για τα δικαιώματα των γυναικών, υποβάλλοντας ψηφίσματα. Μάλλον για επιλεκτικό ενδιαφέρον πρόκειται. Καλό θα ήταν, έστω και εκ των υστέρων, να ακουστεί η άποψη όλων όσων σίγησαν σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Η δημοτική κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ, θα συνεχίσει, όπως έχει κάνει έως τώρα, με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια να υλοποιεί το έργο για το οποίο δεσμεύτηκε προγραμματικά απέναντι στο λαό του Αγίου Δημητρίου.

Οι ανίερες τυχοδιωκτικές συμπράξεις, οι διαρκώς καταπίπτουσες συκοφαντικές επιθέσεις και οι ανερμάτιστες πολιτικές πρακτικές που βρίσκουμε μπροστά μας, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν τη δύναμή μας, την αποφασιστικότητά μας και την πίστη μας ότι πορευόμαστε στο σωστό δρόμο.

Άγιος Δημήτριος, 5-11-2021

Δημοτική Κίνηση
ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ

Πηγή:

https://dad.gr/anakoinosi-tis-dimotikis-kinisis-allazoyme-tin-poli_5-11-2021/