ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Ανακοίνωση – Κάλεσμα συμπαράστασης στον Σαϊντού Καμαρά, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου

2022-03-29

Η Ένωση Γονέων Αγίου Δημητρίου εν αναμονή της απόφασης της Αρχής Προσφυγών για την αίτηση διεθνούς προστασίας του Σαϊντού Καμαρά καλεί τους μαθητές και τους γονείς του Δήμου μας σε συγκέντρωση συμπαράστασης μεθαύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου στη Νίκαια, Λεωφόρος Θηβών 196 - 198 και ώρα 09.00 π.μ.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στη χώρα μας ανέρχεται σε περίπου 2.000, ενώ τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ε.Ε. 247.000 ανήλικα παιδιά έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου. Πρόκειται για παιδιά τα οποία έφτασαν στην Ελλάδα εγκαταλείποντας τις εστίες τους και έχοντας βιώσει εξαιρετικά δύσκολες και επισφαλείς συνθήκες στις χώρες καταγωγής τους, στερούμενα ό,τι θα έπρεπε να θεωρείται δικαίωμα για τα παιδιά της ηλικίας τους: οικογένεια, εκπαίδευση, θαλπωρή και ασφάλεια.

Είθε το λαμπρό παράδειγμα του Σαϊντού να αποτελέσει εφαλτήριο για τη βελτίωση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου με στόχο τη στήριξη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, των παιδιών που δικαιούνται επίσης να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Πολλά παιδιά λαμβάνουν αρνητική απάντηση στο αίτημά τους για διεθνή προστασία, αφού περάσουν κάποια χρόνια μετά την άφιξή τους και είναι πλέον 18 ετών. Όσα δεν καταφέρουν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και να δημιουργήσουν κοινωνικές επαφές και φιλίες, συχνά εγκαταλείπουν τους ξενώνες όπου διαμένουν λίγο πριν ενηλικιωθούν, φοβούμενα την απόρριψη του αιτήματός τους και την απέλαση.

Ο Σαϊντού μας δείχνει εμπράκτως ότι το καλύτερο είναι εφικτό, αρκεί να υπάρξει η αλληλεγγύη και η στήριξη που χρειάζεται. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε για χιλιάδες 'Σαϊντού' που δεν έχουν κανέναν άλλον στο πλευρό τους παρά το γράμμα του νόμου και εμάς, τους γονείς και ενεργούς πολίτες.

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου

H Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ειρήνη - Αργυρώ Παληγιάννη Ανδρέας Δούλος

_______________________________________________

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πηλέως 56, 173 41, Άγιος Δημήτριος
www.esgksad.gr
e-mail: info@esgksad.gr
facebook/enosigoneonagioudimitriou

googlecb95eb597669a27b