ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Αλμυροπόταμος Ευβοίας ενας παράδεισος 2,5 ώρες από την Αθήνα

2021-07-17

Ο Αλμυροπόταμος αποτελείται από δύο οικισμούς, το Χωριό και την Παραλία Παναγία( 3 χιλ.) και αριθμεί στο συνολό του περίπου 500 κατοίκους.

 Στο χωριό ο επισκέπτης μπορεί να δει αρκετά παλιά πετρόκτιστα σπίτια πολλά από τα οποία έχουν θαυμάσια επισκευαστεί, διατηρώντας το ωραίο παραδοσιακό τους χρώμα, με την χαρακτηριστική πέτρα της περιοχής.

 Το όνομά του το οφείλει ο Αλμυροπόταμος στη Μεγάλη Φλέβα, την πλούσια φυσική πηγή νερού που αναβλύζει από τα ασβεστολιθικά πετρώματα κοντά στην παραλία, σχηματίζοντας ένα γάργαρο ποταμάκι που χύνεται στην θάλασσα. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης και άλλες φυσικές πηγές νερού. 

Η Παναγία, ο παραθαλάσσιος οικισμός προσφέρεται για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Ενας μαγευτικός κλειστός κόλπος όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την κρυστάλλινη θάλασσα και τις χαρές της, το ψάρεμα και το κολύμπι. Γραφικά ταβερνάκια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, περίπατοι στην ακρογιαλιά, όμορφα σπίτια, ένα υπέροχο τοπίο από αμυγδαλιές, συκιές, κυπαρίσσια και μυρτιές προσφέρουν ξεκούραση και απόλαυση μέσα στην φύση. Και για τους νεότερους, μουσική και χορός στα μπαράκια και στην disco La Luna!

Στην παραλία λειτουργεί μαρίνα με σύγχρονη υποδομή για μικρά και μεγάλα σκάφη και υπάρχει και τακτική συγκοινωνία φέρρυ μπωτ που συνδέει τον Αλμυροπόταμο με την Αγία Μαρίνα Μαραθώνα. Η διαδρομή διαρκεί 45 λεπτά.

Περισσότερα εδώ:https://evianews.com/almiropotamos-news/