ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Άγιος Βαλεντίνος: Ποιος ήταν και πώς συνδέθηκε το όνομά του με τον έρωτα.Γιατί γιορτάζει στις 14 Φεβρουαρίου.

2022-02-14

Άγιος Βαλεντίνος. Για τους ερωτευμένους δεν είναι απλά δύο λέξεις ή ένα όνομα. Σήμερα 14 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα των ερωτευμένων. Του Αγίου Βαλεντίνου γαρ. Μια υπενθύμιση ότι ο έρωτας κάνει τα πάντα να μοιάζουν διαφορετικά. Έχει δύναμη, έχει ορμή, μα θέλει και φροντίδα για να παραμείνει ζωντανός.

Ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζει στις 14 Φεβρουαρίου. Για τους ερωτευμένους, όμως, γιορτάζει κάθε μέρα. Απλά σήμερα είναι μια αφορμή για ένα δώρο, ένα λουλούδι, ένα χάδι, μια αγκαλιά ή ένα (ακόμη) αμαρτωλό γλυκό με το άλλο σου μισό. Ποιος όμως ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος και γιατί γιορτάζει σήμερα; Υπήρξε πρόσωπο στο παρελθόν με αυτό το όνομα και ποια ήταν η ιστορία του;

Πότε έζησε ο Άγιος Βαλεντίνος, ο ιερέας που βοήθησε Χριστιανούς και μαρτύρησε

Ο Άγιος Βαλεντίνος (ιταλικά: San Valentino‎, λατινικά: Sanctus Valentinus‎), επίσημα γνωστός ως Άγιος Βαλεντίνος της Ρώμης, ήταν ευρέως αναγνωρισμένος Ρωμαιοκαθολικός Άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου. Από τον Μεσαίωνα, συνδέεται με μια παράδοση γαλήνιας αγάπης.

Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ιερέας στη Ρώμη και βοηθούσε τους Χριστιανούς που ήταν θύματα διώξεων στην περιοχή. Μαρτύρησε και θάφτηκε σε χριστιανικό κοιμητήριο στην Βία Φλαμινία κοντά στο Πόντε Μιλβίο της βόρειας Ρώμης στις 14 Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη ημέρα εορτάζεται ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το 496 μ.Χ.

Σύμφωνα με την καθολική παράδοση, πάντρευε κρυφά από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο τον Γοτθικό ερωτευμένα ζευγάρια Χριστιανών, κάνοντας ό,τι μπορούσε παράλληλα για να προστατέψει Χριστιανούς από τις διώξεις. Συνελήφθη και φυλακίστηκε, ωστόσο ο αυτοκράτορας αποφάσισε να του δώσει χάρη, μέχρι που ο Βαλεντίνος προσπάθησε να τον μυήσει στον Χριστιανισμό.

Δίτε περισσότερα εδώ:

https://www.athensvoice.gr/this-day/745716-agios-valentinos-poios-itan-giati-giortazei-14-fevroyarioy