ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Υποδειγματική η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης

2021-12-20

Από τις 9 έως τις 16/12/2021, πραγματοποιηθηκέ διοικητικός και επιτόπιος έλεγχος στους Βρεφονηπιακούς/Παιδικούς Σταθμούς και στο ΚΔΑΠ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, από ομάδα της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ) της αρμόδιας Δ/νσης Ελέγχου Διαχείρισης Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο έλεγχος αφορούσε στη διερεύνηση της λειτουργίας των δομών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους κοινοτικούς κανόνες, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ".

Στόχος του ελέγχου ήταν να διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη και χρηματοδότηση του ΟΠΚΑΠ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και αν η δράση υλοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της απόφασης ένταξης.

Το συμπέρασμα από τον έλεγχο έίναι ότι οι δομές του ΟΠΚΑΠ λειτουργούν υποδειγματικά στο φυσικό αντικείμενο αλλά και σε διοικητικό επίπεδο, γεγονός που θα αποτυπωθεί σε σχετική έκθεση η οποία θα αποσταλεί και στην αρμόδια Κοινοτική Επιτροπή που εδρεύει στο Κοινοβούλιο των Βρυξελλών.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών, του ΚΔΑΠ και των Διοικητικών υπηρεσιών του ΟΠΚΑΠ, που εξασφαλίζουν ποιοτικό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν και εμπιστεύονται τις δομές του Δήμου Αγίου Δημητρίου, μεσω της συμμετοχής τους στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Πηγή:

https://dad.gr/ypodeigmatiki-i-leitoyrgia-ton-vrefonipiakon-paidikon-stathmon-kai-toy-kentroy-dimioyrgikis-apascholisis/