ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Άγίος Δημήτριος: Ξεκινάει το πρόγραμμα «Γνωρίζω το νερό, μαθαίνω να κολυμπώ» του ΟΠΑΠ

2022-09-15

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου υλοποιεί το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης με τίτλο «Γνωρίζω το νερό, μαθαίνω να κολυμπώ» στην κολυμβητική δεξαμενή του ΕΕΕΕΚ. Είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και γίνεται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών/ριών.

Με ιδιαίτερο σεβασμό στον άνθρωπο και την ουσία της συμπερίληψης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, την ενδυνάμωση και την εκμάθηση κολύμβησης ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα ή αισθητηριακές διαταραχές.

Το νέο πρόγραμμα είναι διευρυμένο και θα πραγματοποιείται κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως και Σάββατο, από Καθηγητές/ριες Φυσικής Αγωγής ή Διπλωματούχους Προπονητές/ριες Κολύμβησης με σκοπό τη γνώση βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, την ψυχαγωγία, τη λειτουργικότητα, τη συνεργατικότητα και την κοινωνικοποίηση όλων των συμμετεχόντων.

Τμήματα και Προγράμματα

► ΤΜΗΜΑ ΑΜΕΑ • Παιδικά τμήματα έως 8 ετών. Παθήσεις: Αυτιστική διαταραχή (κλασικός αυτισμός) - Σύνδρομο Asperger, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή μη καθοριζόμενη διαφορετικά (PDD-NOS) - Αποδιοργανωτική διαταραχή της παιδικής ηλικίας. Αριθμός ατόμων: 4.

► ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ • Ενήλικες άνω των 65 χρόνων με μυοσκελετικά προβλήματα και ανάγκη για άσκηση ήπιας έντασης χωρίς επιβάρυνση. Αριθμός ατόμων: 10.

► ΤΜΗΜΑ AQUA AEROBIC • Ενήλικες άνω των 18 ετών με ενδιαφέρον για αεροβική άσκηση υψηλής και χαμηλής έντασης. Αριθμός ατόμων: 10.

► ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟ • Ενήλικες άνω των 18 ετών. Δεν είναι απαραίτητη η γνώση κολύμβησης. Ελεύθερη κολύμβηση. Αριθμός ατόμων: 10.

► ΤΜΗΜΑ BABY SWIMMING • Βρέφη και παιδιά από 6 μηνών έως και 3 ετών (ίσως και λίγο μεγαλύτερα ανάλογα με την δεκτικότητα του παιδιού στο νερό), συνοδευόμενα από ενήλικα γονέα ή κηδεμόνα. Αριθμός ατόμων: 10.

► ΤΜΗΜΑ 3-4 ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ • Τμήμα για παιδιά 3 έως 4 ετών και για όσα παιδιά αδυνατούν να ενταχθούν σε τμήμα υψηλότερου επιπέδου και χρειάζονται χρόνο προσαρμογής με το νερό. Αριθμός ατόμων: 12.

► ΤΜΗΜΑ 4-6 • Εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών. Αριθμός ατόμων: 12.

► ΤΜΗΜΑ 6-8 • Εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών. Αριθμός ατόμων: 12.

Ώρες λειτουργίας

► Δευτέρα έως και Παρασκευή από ώρα 15:30 έως 21:00.
► Σάββατο από ώρα 9:00 έως 13:30.

    Δείτε περισσότερα εδώ

googlecb95eb597669a27b