ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Άγιος Δημήτριος: ReUZ+ Πράσινη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση Συνεργασίας

2022-03-02

Συλλέγουμε .. Επαναχρησιμοποιούμε... Δημιουργούμε τέχνη!!!

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων "Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2022" του Junior Achievement Greece, δυο γειτονικά σχολεία ενώθηκαν για να αναδείξουν μια σπουδαία ιδέα. Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.)
Αγ. Δημητρίου είχε την ιδιαίτερη ιδέα να επαναχρησιμοποιεί παλιά οικιακά σκεύη και να τα μεταποιεί σε χρηστικά αντικείμενα. Μαθητές και μαθήτριες του γειτονικού 6ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου, αγκάλιασαν την ιδέα, έγιναν μια ομάδα με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ, συνεργάστηκαν σε κλίμα αποδοχής και συνύπαρξης και έδωσαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ άλλες διαστάσεις και προοπτικές στην αρχική ιδέα. Έτσι δημιουργήθηκε η συνεργατική μαθητική εικονική επιχείρηση ReUZ+. Απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι η δημιουργία Κέντρου Συλλογής και Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Οικιακών Σκευών, το οποίο θα συμβάλει στη μείωση των αστικών αποβλήτων.

 To JA Greece ξεκίνησε φέτος ένα νέο θεσμό με σκοπό να υποστηρίξει τις επιχειρηματικές προσπάθειες μαθητικών ομάδων σε δημόσια σχολεία με έμφαση στα μικρά, ακριτικά και ειδικά Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του θεσμού, η ομάδα ReUZ+ είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον διακεκριμένο σε διεθνές επίπεδο brand strategist, Peter Economides. Ο Peter Economides δεν έμεινε στις τυπικές του υποχρεώσεις ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια των μαθητών. Έγινε ένα με την ομάδα, συμμετείχε σε συνεχείς διαδικτυακές συναντήσεις δίνοντας ουσιαστικές κατευθύνσεις για τη δημιουργία του brand της επιχείρησης ενώ παράλληλα έφερε την ομάδα σε επαφή με την κορυφαία εταιρεία Beetroot για τη δημιουργία του λογοτύπου και της εταιρικής ταυτότητας με εκπληκτικά αποτελέσματα. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που φέρνουν τα πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid19, ήρθε να γνωρίσει την ομάδα από κοντά και συμμετείχε στα γυρίσματα του promo Video που έγιναν στον μικρό πεζόδρομο που ενώνει τα δυο σχολεία δίνοντας μεγάλη έμπνευση και χαρά σε όλους. Έτσι, η ReUZ+ απέκτησε νέα δυναμική που έφερε νέους υποστηρικτές.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.notia.gr/2022/02/reuz-%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b7/googlecb95eb597669a27b