ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Άγίος Δημήτριος: Πλήθος κόσμου στο "Φεστιβάλ Πόλης" στην εκδήλωση αφιερωμένη στην ξενιτιά από τους εθνικοτοπικούς συλλόγους του Δήμου (Φώτο-Video)

2022-09-18

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, παρακολούθησε αλλά και χόρεψε, μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου της 17ης του Σεπτέμβρη, την εκδήλωση αφιερωμένη στην ξενιτιά, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ασυρμάτου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ασυρμάτου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Δημητρίου με επικεφαλής την Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, ενώ ξεχώρισε η παρουσία της νεοιδρυθείσας δημοτικής παράταξης ΄΄ΜΕΛΛΟΝ'' του υποψήφιου Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη αλλά και η παρουσία παρατάξεων και συλλόγων.

Οι Πέντε εθνικοτοπικοί σύλλογοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Αρκαδία και την Ηλεία, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια γιορτή χαρμολύπης για την Ξενιτιά. 

Οι ορεινές αυτές περιοχές με την ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους, ως τόποι φτωχοί για να θρέψουν τον κόσμο τους, οδήγησαν στην εσωτερική μετανάστευση και την ξενιτιά. Το τραγούδι ήταν το κύριο μέσο έκφρασης του πόνου του αποχωρισμού.

Αντιπροσωπευτικά τραγούδια και χοροί από τις περιοχές αυτές πλαισίωσαν την εκδήλωση, με την συνοδεία της κομπανίας παραδοσιακής μουσικής του Πέτρου Χαλκιά και με τους Γ. Αγγελόπουλο και Δ. Τζουμερκιώτη στο τραγούδι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, μοιράστηκαν παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά και τσίπουρο, στα περίπτερα των συλλόγων.

Συνδιοργάνωση:

Ένωση Ηπειρωτών "το Κούγκι", Ένωση Αρκάδων Αγ. Δημητρίου, Σύλλογος Ηλείων Αγ. Δημητρίου, Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Αγ. Δημητρίου, Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών Αθηνών (Κράψη-Ανατολική-Δρίσκος Ν. Ιωαννίνων).

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και video!!

ΑΠΟΔΟΣΗ:

ΧΑΨΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


googlecb95eb597669a27b