ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

Άγίος Δημήτριος: Αντιπολεμική χορευτική παράσταση

2022-05-03

Η εμβληματική χορεύτρια και χορογράφος Μάρθα Γκράχαμ έλεγε για το χορό: «Το σώμα λέει αυτά που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις..»
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που γιορτάστηκε στις 29 Απριλίου, δεν μένει αμέτοχη από το κλίμα του πολέμου και της φρίκης του. Στις 8 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Παναγούλεια 2022 θα χορέψουμε για την ειρήνη!

"Δώστε στην ειρήνη μία ευκαιρία" είναι ο τίτλος που δανειζόμαστε για μια χορευτική παράσταση του Τομέα Χορού του Δήμου Αγίου Δημητρίου, γεννημένη από την ανάγκη να σταματήσει το ανθρώπινο κακό, κι όσο κι αν απευθυνόμαστε σε κωφούς.... θα θέλαμε να συντονίσουμε αυτήν την ανάγκη μας με εκείνη του κοινού και με την δύναμη της τέχνης να συμπαρασταθούμε, μιλώντας την γλώσσα του σώματος, στην ανθρώπινη αδικία και τον πόνο.
Η "ειρήνη" είναι ανάπηρη και το τραγούδι του John Lennon "Give peace a chance" πιο επίκαιρο παρά ποτέ!
Το μικρό βίντεο παρακάτω είναι από τις πρόβες της παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
.............................................................................................................................
Ο Τομέας του Xορού του Δήμου Αγίου Δημητρίου λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της διδακτικής χρονιάς προγράμματα για παιδιά και ενήλικες:
► Σύγχρονου χορού και μπαλέτου
► Χορευτικής Γυμναστικής
► Hip - Hop
► Zumba
Παράλληλα, κάθε χρόνο διοργανώνει παραστάσεις με παιδιά και ενήλικες παρουσιάζοντας τη δουλειά του.

googlecb95eb597669a27b