Αγ. Δημήτριος: Παρουσίαση βιβλίου της Σοφίας Δήμου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

2021-11-18

Τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, ώρα 19:00, οι εκδόσεις iWrite, η συγγραφέας Σοφία Δήμου και οι ομιλητές Δημήτρης Χριστοφορίδης (stand up comedian), Κωνστάντζα Γεωργακάκη (θεατρολόγος, καθηγήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ) και Σπύρος Μπιμπίλας (ηθοποιός, Πρόεδρος ΣΕΗ), σας περιμένουν στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Δημητρίου 55), για να σας παρουσιάσουν το πρώτο βιβλίο για την εγχώρια σκηνή του Stand Up Comedy, με τίτλο «Η σκηνή του Stand Up Comedy στην Ελλάδα».
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

__________________

Στην εποχή του Cancel culture, του Political correct και της απομυθοποίησης του καθιερωμένου status quo, η ελληνική θεατρική Stand Up σκηνή βιώνει τη Χρυσή της Εποχή στην Ελλάδα.
Στους δύσκολους καιρούς, αυτό που έχει ανάγκη το ευρύ κοινό, είναι το γέλιο. Το γέλιο -ειδικά για τους Έλληνες, που γέννησαν τη σάτιρα και την κωμωδία- είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο, και οι κωμικοί το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.
Η Stand Up κωμωδία δεν στερείται βάθους. Τοποθετείται απέναντι σε οτιδήποτε κρίνει κακώς κείμενο, το αποδομεί, το «ταρακουνά», το βάζει σε νέο πλαίσιο.
Η Μάρθα Φριντζήλα και η Ελένη Κοκκίδου το είπαν όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται στην παράστασή τους «Σου φυλάξαμε μια θέση»: «Η performance είναι σαν ταυρομαχία... Ταύρος είναι το κοινό. Πρέπει να το ηρεμήσεις... Να το πάρεις μαζί σου... Αρχικά δεν σε γουστάρει το κοινό. Είναι εχθρός σου!»

Πηγή:

https://dad.gr/paroysiasi-vivlioy-tis-sofias-dimoy/