ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

15 Αυγούστου:”Χριστιανικές ταινίες που αξίζει να δείτε με αφορμή την μεγάλη γιορτή” από τον δημιουργό ταινιών Χρήστο Αρφάνη

2021-08-14

ΒίβλοςΑγία Γραφή), χαρακτηρίζεται το σύνολο κειμένων θρησκευτικού χαρακτήρα. Με τον όρο αυτό περιγράφεται η Εβραϊκή Βίβλος του Ιουδαϊσμού & ο συνδυασμός αυτής, δηλαδή της Παλαιάς Διαθήκης, που αναφέρεται στη πρό Χριστού περίοδο & της Καινής Διαθήκης, που αναφέρεται στην παρουσία του Χριστού, τη διδασκαλία του & στις επιστολές & Πράξεις των Αποστόλων του Χριστιανισμού.

Μια ταινία είναι ένα έργο εικαστικής τέχνης που χρησιμοποιείται για την προσομοίωση ιδεών, ιστοριών, αντιλήψεων, συναισθημάτων, ομορφιάς ή ατμόσφαιρας μέσω της χρήσης κινούμενων εικόνων. Αυτές οι εικόνες συνοδεύονται γενικά από ήχο.

Η ιστορία της Βίβλου είναι πολύ πλούσια σε χαρακτήρες & ιστορίες. Ως αποτέλεσμα, έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς ταινιών να φτιάξουν projects εμπνευσμένα από το περιεχόμενο της.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μόνο μερικές από τις πολλές ταινίες που είναι εμπνευσμένες από τα Κείμενα της Παλαιάς & της Καινής Διαθήκης.

Αναμφισβήτητα η πιο διάσημη χριστιανική ταινία που υπάρχει είναι η ταινία του 2004 σε σκηνοθεσία MelGibson «The Passion of the Christ». Η ταινία καταγράφει κάθε στιγμή φόβου, πόνου και αποφασιστικότητας γύρω από τη σταύρωση του Ιησού. Ο JimCaviezelπροσφέρει μια εκπληκτική ερμηνεία που εξακολουθεί να αναγνωρίζεται μέχρι σήμερα. Η ταινία έχει κατακριθεί συχνά για την υπερβολική απεικόνιση βίας. Όμως, η βαρβαρότητα που παρουσιάζει η ταινία του Gibson, μπορεί να είναι πολύ μικρή μπροστά στη πραγματική κακοποίηση που δέχτηκε ο Ιησούς Χριστός τις τελευταίες του ώρες.

Η ταινία «Risen» του 2016 σε σκηνοθεσία KevinReynolds αποτελεί απόδειξη τον όσον είπαμε παραπάνω σχετικά με του πολλούς & ενδιαφέρον χαρακτήρες που συναντάμε στη Βίβλο. Η ταινία του Reynolds ακολουθεί μια μάλλον δημιουργική προσέγγιση στα γεγονότα που περιβάλλουν το Πάσχα Αντί να γίνει άλλη μια ταινία που παρουσιάζει την ιστορία του Χριστού & των μαθητών του, το «Risen» ακολουθεί έναν Ρωμαίο Εκατόνταρχο, ο οποίος στέλνεται από τον Πόντιο Πιλάτο να διερευνήσει την εξαφάνιση του σώματος του Ιησού και να ηρεμίσει μια εβραϊκή εξέγερση. Καθώς η αναζήτηση οδηγεί τον Εκατόνταρχο σε όλη την Ιερουσαλήμ και στο μονοπάτι των μαθητών του Χριστού, η αλήθεια πίσω από το μυστήριο της εξαφάνισης του σώματος, ξεπερνάει κάθε του φαντασία.

Το «TheRobe» του 1953 είναι μια αμερικανική επική ταινία σε σκηνοθεσία Henry Koster εμπνευσμένη από τη Βίβλο. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Ρωμαίου Χιλίαρχου που διοικεί τη μονάδα που είναι υπεύθυνη για τη Σταύρωση του Ιησού.

Το «TheGreatestStoryEverTold» κυκλοφόρησε το 1965 σε παραγωγή & σκηνοθεσία GeorgeStevens. Αναφέρετε στη ζωή του Ιησού Χριστού από τη Γέννηση μέχρι την Ανάσταση του. Ο Claude Rains συμμετέχει στο «TheGreatestStoryEverTold», το οποία σηματοδοτεί & την τελευταία ταινία που συμμετείχε ο ηθοποιός. Η ταινία έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Αυτές ήταν μερικές από τις πολλές ταινίες που είναι εμπνευσμένες από τη Βίβλο.

Χρήστος Αρφάνης

Δημιουργός ταινιών (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός ταινιών) & δημοσιογράφος/αρθρογράφος ψυχαγωγίας.

Πηγή:https://speakfreely.gr

googlecb95eb597669a27b