ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ 20Ε ΤΟ ΜΗΝΑ!!

02/4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ| ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ|ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

2022-03-31

Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 14:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική», που έχουν επιμεληθεί οι MickCooper, MaureenO'Hara, PeterF. Schmid, ArthurC. Bohart.

Θα μιλήσουν οι:

Μαρία Μαλικιώση-Λοΐζου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Άννα Χριστοπούλου, Καθηγήτρια Κλινικής Κοινοτικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ

Ηλίας Βλάχος, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, επιστ. συνεργάτης στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Θα διαβαστεί χαιρετισμός και ένα κείμενο της SuzanneKeys, μίας εκ των συγγραφέων, Προσωποκεντρικής Συμβούλου και Επόπτριας, ενεργού μέλους της Βρετανικής και Διεθνούς Προσωποκεντρικής Κοινότητας Θεραπευτών.

Θα απευθύνει χαιρετισμό η Αγγελική Κουρή, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι Ιωάννα Κουστένη και Παύλος Ζαρογιάννης, οι οποίοι πραγματοποίησαν τηνεπιστημονική και μεταφραστική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link προκράτησης: https://bit.ly/3IA3m5Z

LinkΒιβλίου: https://bit.ly/37RfF17

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε μια εποχή που οι όροι «αποδοχή» και «ενσυναίσθηση» υιοθετούνται ευρέως από τον επιστημονικό και μη κόσμο -χωρίς απαραίτητα να αναφέρεται η πρωτοποριακή εργασία του Carl Rogers- είναι σημαντική η περαιτέρω εδραίωση και προαγωγή της προσωποκεντρικής φιλοσοφίας και θεραπευτικής πρακτικής στην κοινότητα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ίσως την πληρέστερη επικαιροποιημένη καταγραφή του προσωποκεντρικού επιστημονικού πεδίου· καταγραφή που καταφέρνει να παραμένει «πιστή» στις πρωτότυπες αναφορές του Carl Rogers και ταυτόχρονα να είναι «ανοικτή» και «συμπεριληπτική» στις σύγχρονες εξελίξεις και σε διαφορετικές ματιές. Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα μέρη τα οποία επικεντρώνονται στη θεωρία, στην πρακτική, στις θεραπευτικές εφαρμογές σε συγκεκριμένες ομάδες πελατών και σε επαγγελματικά ζητήματα που αφορούν τις/τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Αυτοί οι τέσσερις άξονες, σε αρμονία μεταξύ τους, έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν τόσο στη θεωρητική εμβάθυνση όσο και στη διεύρυνση της θεραπευτικής πρακτικής κάθε αναγνώστριας και κάθε αναγνώστη, είτε πρόκειται για εκπαιδευόμενη/ο είτε για έμπειρη/ο επαγγελματία ψυχικής υγείας. Είναι ένα βιβλίο αναφοράς για όλες και όλους τις/τους (εκπαιδευόμενες/ους) επαγγελματίες ψυχικής υγείας που αναζητούν το Πρόσωπο πίσω από διαγνώσεις, τιμούν τη σχέση πέρα από συμβάσεις και υιοθετούν μια ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και μια ανοικτότητα στην (επαγγελματική τους) ζωή. 


googlecb95eb597669a27b